EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Les obres de la ronda nord de Manlleu arrencaran a principis de 2024

El projecte d’urbanització es va aprovar per unanimitat al ple d’aquest dilluns

Per unanimitat. També amb matisos entre les diferents formacions polítiques del consistori manlleuenc, però l’aprovació del projecte d’urbanització de la ronda Nord va avançar en el ple amb el vot afirmatiu de tots els regidors. I és que tal com va remarcar l’alcalde, Arnau Rovira, el vial que unirà l’avinguda Puigmal amb el polígon de la Coromina nord “s’ha de veure com una gran millora en la connexió i mobilitat de Manlleu”.

Primer perquè ha de permetre treure trànsit –sobretot de gran tonatge–, que a dia d’avui s’ha de ficar a la trama urbana per arribar a la zona industrial, i segon, per-què ha de ser un reclam per fer més atractiu el polígon del Mas.

Vista aèria de la ronda Nord i la connexió amb el polígon / Ajuntament de Manlleu

Tal com va explicar la regidora d’Urbanisme i Desenvolupament Territorial, Marta Moreta (PSC), el projecte del vial cap al polígon de la Coromina nord “tindrà un cost d’1,7 milions d’euros” i la seva execució està prevista “un cop finalitzi la fase d’urbanització que s’està fent actualment al polígon del Mas”. Això situaria el calendari “al gener si tot va bé”. Les obres tindrien una durada de quatre mesos, i entre els tràmits que caldria fer hi ha un seguit d’expropiacions de terrenys a cinc veïns, amb un cost total de 155.000 euros.

Pel que fa al finançament per fer front a l’obra de construcció de la ronda, Moreta va explicar que la intenció “és no endeutar-se”, i per aconseguir-ho es trauran a subhasta quatre finques de titularitat municipal, amb un preu de sortida total “de 2,1 milions d’euros”.

Des de l’oposició, Toni Rubia (CUP) va ressaltar que l seu model “es basa en el decreixement” i a aprofitar espais industrials ja existents al municipi “ara en desús”. Tot i això, va considerar “molt encertada” la proposta de millorar la connexió del polígon, tot i alertant que el canvi de fluxos de vehicles “pot acabar afectant el bon desenvolupament de l’esco-la Quatre Vents”.

Benjamí Nieto també va celebrar una millora cap a un polígon que ha estat “maltractat durant molts anys”, però va reclamar una solució en l’àmbit comar-cal per resoldre la mobilitat de camions a Osona nord. Des d’ERC, Maite Anglada va recordar que el projecte l’havia engegat l’anterior govern, i que ara es podia culminar “un procés llarg, feixuc, però molt necessari per Manlleu”.

LA PREGUNTA

La conducta de Puigdemont, com diu el conseller d’Interior, va ser “impròpia”?

En aquesta enquesta han votat 919 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't