EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Les xarxes socials, un altre element de tensió entre els grups municipals de Ripoll

L’Ajuntament va iniciar el 2023 amb el perfil anònim atribuït a Joaquim Colomer i acaba amb l’oposició recriminant piulades de l’alcaldessa Sílvia Orriols

L’alcaldessa Sílvia Orriols i la cap de l’oposició Manoli Vega es van reunir dimecres a l’Ajuntament de Ripoll per acostar posicions de cara al futur més immediat de la política local. Les divergències entre l’equip de govern d’Aliança Catalana i la resta de grups són evidents, si bé políticament pot haver-hi més punts de contacte amb Junts o els independents de Som-hi Ripoll, que no pas amb el bloc d’esquerres.

Ara bé, el que més treu de polleguera a tots plegats són les opinions d’Orriols a les seves xarxes socials, i sobretot l’ús que en fa de les de l’Ajuntament. Així ho va fer saber Vega a l’alcaldessa, recordant-li el càrrec que ocupa i com representa a tot el municipi. I Sílvia Orriols va refermar-li la seva llibertat personal a expressar-se com li vingui de gust sense que ningú li coarti.

Els maldecaps ripollesos amb les xarxes socials dels polítics van iniciar-se a finals de febrer amb l’exclusió de Joaquim Colomer de l’anterior equip de govern. Faltaven tres mesos per a les eleccions municipals i davant l’evidència que estava preparant una llista amb qui presentar-se, Junts va treure-li les atribucions com a cap de l’àrea de Serveis al Territori, Sostenibilitat i Empresa.

De fet, ja feia mesos que el partit i Colomer s’havien distanciat, fins al punt que Junts va intentar fer-li més d’una moció de censura a la presidència del Consell Comarcal que aleshores ocupava representant precisament a aquest partit.

El més curiós del cas va ser que l’excusa que van utilitzar per justificar l’expulsió del govern a Ripoll va ser que Colomer tenia un perfil anònim a Twitter que amb el nom de Cabró de Raça Ripollesa havia fet piulades contra companys com el mateix alcalde Jordi Munell, i a altres càrrecs del partit a escala nacional.

Joaquim Colomer sempre ho ha negat, i l’acusació va quedar en la paraula d’alguns regidors de Junts que van remetre’s a un informe dels serveis informàtics de l’Ajuntament. Durant el ple de maig va ser el futur candidat a l’alcaldia d’Alternativa per Ripoll-CUP, Dani Vilaseca, qui va anunciar en el torn de precs i preguntes que tenia constància que altres membres d’aquell equip de govern també tenien perfils anònims que segons els interessos aplaudien o atacaven l’actualitat política local. Vilaseca va reptar l’alcalde Jordi Munell a actuar com havia fet amb Colomer, si es feien públics aquests altres casos. A l’hora de la veritat, ni la CUP ni ningú més va treure el tema, malgrat la proximitat d’unes municipals que van acabar sent les pitjors de la història per Convergència o els partits que n’han pres el relleu.

Sílvia Orriols ha generat polèmica constant amb les seves piulades a Twitter, si bé ningú l’ha acusat de fer-ho sota altres perfils que no sigui el seu. La repercussió que hi ha aconseguit sobrepassa a bastament l’àmbit local, comptant amb més de 45.000 seguidors, vint mil més que la diputada ripollesa al Congrés dels Diputats, Teresa Jordà. L’alcaldessa d’Aliança Catalana no ha dubtat a assenyalar la nacionalitat dels detinguts per robatoris o per fer nit al carrer, ha qualificat la CUP d’“extrema esquerra”, ha assenyalat com a usuàries de serveis socials ripolleses amb hijab que compraven a una joieria del poble, i s’ha posicionat contra el salafisme i l’islamisme radical. Malgrat el risc d’una moció de censura sobre el seu cap, continua opinant sense importar-li les conseqüències que pot provocar entre els seus antagonistes. Regidors de l’oposició indiquen que en realitat Orriols segueix en campanya, ara per accedir a la Generalitat, un extrem possible tot i que no s’hi hagi postulat encara. En el moment de ser nomenada alcaldessa va dir que no compatibilitzaria el càrrec amb cap altre, interpel·lant els anys de Munell com a diputat i alcalde alhora. Si fructifiqués una moció de censura no hauria d’esmenar la seva paraula, i a més tindria uns quants arguments més per presentar-se com a víctima de cara a futurs electors. La partida d’escacs amplia el camp de joc.

Per ara la corda no s’ha trencat, i així li va fer saber Manoli Vega, que de moment no pensa secundar la proposta dels partits d’esquerres de fer-la fora. Però també li va traslladar que Ripoll necessita il·lusió i apartar-se de la crispació on creu que està instal·lada la població. L’aprovació del pressupost per al 2024 suposarà una nova mirada al termòmetre polític local. Sortint de la reunió Vega deia que “no hem avançat gaire” i Orriols que confia que Junts “votaran a favor dels temes que afavoreixin Ripoll”. Que la corda no s’esquinci del tot pot dependre un cop més de les xarxes socials.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 301 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't