EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Manoli Vega: “Hi havia un acord per investir Chantal Pérez, d’ERC, però el van trencar la nit abans”

La cap de llista de Junts ha explicat en roda de premsa com es van viure els moments previs al ple d’investidura

El 9 Nou
20/06/2023
Ripoll

Junts per Ripoll ha convocat aquest dimarts una roda de premsa per donar explicacions del que va passar durant les hores prèvies del ple d’investidura en què Sílvia Orriols, d’Aliança Catalana, va ser escollida alcadessa. Segons la cap de llista, Manoli Vega, hi havia un acord tancat amb ERC i el PSC que havia de permetre que la líder d’ERC, Chantal Pérez, fos escollida alcaldessa, malgrat que Junts va ser la segona força més votada en les eleccions del 28-M. El divendres a 2/4 de 9 del vespre, segons Vega, va rebre una trucada de Pérez en què li anunciava que es feien enrere amb l’acord i que, en canvi, mantindrien el pacte que havien presentat a principis de setmana amb la CUP i el PSC, malgrat que no sumaven suficients acords perquè prosperés. Segons ha explicat Vega, fins i tot, ja hi havia un esborrany del discurs que faria la cap de llista d’ERC en el ple d’investidura.

Finalment, Sílvia Orriols va ser escollida alcaldessa com a força més votada el 28-M. ERC, PSC i la CUP van votar per Chantal Pérez (sumant 7 vots, que no superaven la majoria absoluta necessària de 9 vots) i Junts va votar a Manoli Vega (3).

Vega té una reunió aquest dimecres al matí amb el nou govern de l’Ajuntament de Ripoll. Tot i que dissabte, durant el ple d’investidura, va insinuar una possible moció de censura, durant la roda de premsa s’ha mostrat més partidària de deixar calmar els ànims. Assegura que hi ha molta gent que l’ha felicitat per la seva decisió, però es mostra oberta a parlar amb els altres grups per explorar alternatives. Vega ha fet la roda de premsa a la seu del partit, al carrer Sant Pere de Ripoll, acompanyada d’altres regidors del seu partit.

Aquest dimecres hi ha convocada una roda de premsa conjunta d’ERC, PSC i la CUP.

LA PREGUNTA

Està d’acord que Brussel·les plantegi camps fora de la Unió Europea per deportar migrants?

En aquesta enquesta han votat 271 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't