EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Marcant perfil propi

La gestió de les infraestructures esportives, el pantà de Masgrau o la falta d’habitatge, punts calents en un debat a Taradell amb moments tensos entre Cabanas i Estragués

La principal novetat del debat electoral que es va fer aquest dimecres al vespre a Taradell va ser la presència del candidat del PP, Abraham Chirveches. Tot i això, l’acte va ser eminentment un cara a cara entre Mercè Cabanas (FEM Taradell-ERC) i Santi Estragués (Junts per Taradell), ja que Chirveches, tal com va apuntar en diverses intervencions, “esteu parlant de temes que desconec i per això vull entrar a l’Ajuntament, per saber amb detall com estan les coses”.

En un debat dividit en diversos blocs es va poder veure com els programes electorals de Cabanas i Estragués comparteixen punts en comú. Destaca la ronda Montserrat, que creuen que “s’ha de desencallar”. Els dos grups ja ho proposaven fa quatre anys, i un cop es materialitzi permetrà actuar al centre del poble. En l’àmbit d’urbanisme també es va parlar d’ampliar el polígon del Vivet.

Cabanas i Estragués van assenyalar, així mateix, “la manca d’habitatge i la dificultat del jovent per trobar un pis o una casa”. Sí, però, que hi va haver divergència en com han de ser les promocions d’habitatges de protecció oficial. Mentre que la candidata de FEM Taradell va defensar que fossin de lloguer, el candidat de Junts les plantejaria de compra. Chirveches, per la seva banda, va insistir que cal prioritzar l’assignació a gent del poble abans que “la que ve de fora”.

Pel que fa a infraestructures, es va posar sobre la taula, entre d’altres, la gestió del Parc d’Esports. Més enllà que “ho haurem d’assumir per força, perquè era una concessió administrativa i són uns terrenys municipals”, els dos grups que actualment tenen representació a l’Ajuntament van exhibir discrepàncies en com s’ha de gestionar l’esport a Taradell. Mentre que Cabanas va exposar la idea “d’una nova gestió de les infraestructures, amb un tècnic d’esports”, Estragués va proposar crear un ens que es cuidi de “tots els equipaments i la manca de manteniment del pavelló i l’EAS. Que algú coordini és necessari”.

El tema de l’aigua també va portar opinions diferents. Tots van demanar un consum responsable als veïns i veïnes, però el motiu de desacord va ser quan es va parlar de recuperar el pantà de Masgrau, que el propietari del terreny va buidar fa gairebé dos anys. Cabanas va dir que “segons els tècnics no és vàlid”. Estragués sosté, en canvi, que “l’aigua no té preu i un suport des del pantà de Masgrau és primordial”.

Els tres candidats tampoc van coincidir en la valoració sobre la seguretat al municipi i la gestió per part de l’Ajuntament. En seguretat, Chirveches va dir que “és un dels principals motius pels quals m’he presentat”, tot assegurant que “han augmentat els robatoris”. Una circumstància que l’actual alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, va negar. Quant a gestió de l’Ajuntament, Estragués va criticar “l’augment de la despesa de personal arran de la incorporació de nous tècnics”.

Pel que fa a possibles pactes, els candidats de Fem Taradell i Junts van deixar clar que esperen no fer-se falta, és a dir, guanyar amb majoria absoluta. Ara bé, en cas que l’acord resultés imprescindible, s’entendrien abans entre ells que amb el Partit Popular. Chirveches, que en la seva intervenció inicial havia avançat que “em presento pel poble, no per ideologies”, va contestar que el seu grup pactaria amb qualsevol dels dos.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 51 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't