EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Marta Cornellas, nova alcaldessa de Sant Julià

Compromes@s inicia el mandat governant en minoria

Marta Cornellas va veure materialitzar-se aquest dissabte un dels seus somnis de petita: convertir-se en alcaldessa de Sant Julià i Vilalleons. Va ser, això sí, després d’unes setmanes agòniques que han tret la son a Compromes@s (Junts) i que van tenir el poble en viu fins a ultimíssima hora, ja que es va arribar al ple de constitució del nou ajuntament sense saber si la llista associada a Junts acabaria optant per una fórmula de continuïtat amb AVV-AM o es decantaria pel canvi que possibilitaven els independents de La Veu del Poble.

Que dins mateix de les seves files hi hagués posicions confrontades va demorar la decisió i no va ser fins al matí del ple que Cornellas trucava a Cristina Suñén, l’alcaldable d’Acord per Vilatorta i Vilalleons-AM, explicant-li que prenien el camí del mig: governar, o com a mínim donar el tret de sortida al mandat, sols, en un executiu en minoria format únicament pels seus cinc regidors. Això es traslladava després a escena amb els cinc representants d’AVV-AM votant a favor de Suñén i els cinc de Compromes@s i Montse Sanz (La Veu del Poble), de Cornellas, la qual cosa la convertia en la primera alcaldessa de la història de Sant Julià.

En la primera intervenció després de rebre la vara de mans de l’alcalde sortint, Joan Carles Rodríguez, Cornellas va demanar perdó: “Pels tempos. Hem passat uns dies molt difícils, ens ho hem rumiat i ens ha costat molt, però el poble va parlar. Estem il·lusionats i ho farem tan bé com sapiguem per millorar el dia a dia dels veïns”. Hi afegia, igual que en campanya, que aquesta intenció inclou des de tirar endavant projectes ja engegats, com la residència de gent gran o solució a la falta d’aigua a Vilalleons, fins a treballar mancances aparentment petites però que condicionen el dia a dia de la gent. El camí pantanós fins a l’alcaldia justificava una eufòria continguda, molt per sota d’una Montse Sanz exultant: “Tenim nova alcaldessa. El poble s’ho mereix. Estem orgullosos d’haver fet possible el canvi que tant somiàvem”.

La configuració del nou consistori relega Acord per Vilatorta i Vilalleons a l’oposició després de 12 anys a la cadira de pilot; els darrers, sense ni tan sols oposició. Suñén va lamentar dissabte que Compromes@s descartés l’aliança amb el seu grup “malgrat que els ho hem ofert tot: tinences d’alcaldia, l’alcaldia compartida, triar àrees… Sap greu que per aquelles rebequeries que a vegades passen no haguem pogut format un govern de 10, estable, i fort”.

Anticipant un mandat que a priori s’endevina convuls, si més no pel govern en minoria i la convivència a dins l’Ajuntament de fins a tres colors polítics, Suñén prometia mà estesa: “Els d’AVV sempre hi som, i si ens toca treballar des de l’oposició ho farem”. Els dies que venen, clau per descobrir si La Veu del Poble tindrà algun paper a l’executiu o hi ha marge de maniobra per cosir ponts amb els republicans.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 459 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't