EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Marta Rovira arriba demà a Vic

S’espera que a les properes hores es confirmi un acte de rebuda a la ciutat, que podria ser dissabte

El 9 Nou
11/07/2024
Vic

La secretària general d’Esquerra Republicana, la vigatana Marta Rovira, tornarà aquest divendres a Catalunya després de més de sis anys d’exilli a Suïssa, on viu des del març de 2018.

Ho farà amb quatre acusats més dins del sumari pel cas Tsunami que aquest dilluns va quedar invalidat per una defecte de forma. Això els ha obert a tots, definitivament, les portes a tornar a Catalunya. Fins aquest mateix dilluns requeia sobre ells una acusació de terrorisme.

Aquest dijous a la tarda, ERC ha confirmat que la primera rebuda a Catalunya serà al municipi de Cantallops, a l’Alt Empordà, molt proper a La Jonquera i on el diputat Ruben Wagensberg, que torna amb Rovira, hi té vincles familiats.

Serà a les 9 del matí d’aquest divendres. Després d’un acte breu, cadascun d’ells continuarà amb la pròpia agenda i la de Marta Rovira, tot i que no està confirmada, passarà previsiblement per Barcelona.

Dissabte al matí, i confirmant el desig que havia expressat ella mateixa aquest dimarts en una entrevista a RAC1, Rovira participarà a l’Assemblea de Dones d’Esquerra que es farà Olesa de Montserrat (Baix Llobregat).

El seu entorn a Vic també està preparant un acte de rebuda popular a la ciutat, que per raons d’agenda sembla difícil que es pugui convocar abans d’aquest dissabte a la tarda.

Marta Rovira i Ruben Wagensberg, al centre, amb Jesús Rodríguez i Oleguer Serra, aquest dijoius en el viatge / Marc Puig (ERC)

Els cinc exiliats, que fan el trajecte junts i per carretera, ja han iniciat el viatge des de Ginebra. Faran nit a la Catalunya nord a l’espera de la primera gran retrobada de demà, a Cantallops, en un acte organitzat conjuntament amb Òmnium Cultural. Allà es trobaran, també, amb la resta d’investigats per la causa de Tsunami Democràtic, entre ells la republicana Marta Molina.

LA PREGUNTA

Qui guanyarà l’Eurocopa de futbol?

En aquesta enquesta han votat 59 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't