EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Marta Rovira: “M’il·lusiona visualitzar el retorn, però encara em costa imaginar-lo”

La secretària general d’ERC es felicita per l’aprovació de la llei d’amnistia però adverteix que els jutges intentaran sortejar-la tant com puguin

El 9 Nou
30/05/2024
Ginebra

La secretària general d’ERC, la vigatana Marta Rovira, ha reaccionat des de Ginebra a l’aprovació de la llei d’amnistia en dues entrevistes concedides a TV3 i a Catalunya Ràdio en què s’ha felicitat de l’acord per una llei que “vam veure necessària des del mateix moment que el Tribunal Suprem va llegir la sentència del Procés”, ha assegurat.

Hi batallem des de fa temps, les llavors no floreixen d’un dia per l’altre“, ha dit. Per Rovira, l’aprovació de la llei dona el missatge al poder judicial que “per sobre de l’obsessió de determinats jutges” de perseguir l’independentisme “ha de prevaldre la democràcia i els drets humans, civils i polítics. I la llibertat, que per nosaltres és la independència del nostre país”.

Tot i la seva satisfacció “personal i política” per l’aprovació de la llei d’amnistia, Rovira no ha volgut aventurar res sobre un possible retorn del seu exili a l’espera de veure quina és, justament, l’estratègia judicial per intentar esquivar-la i continuar la seva “acció repressiva”.

“Hem vist com el jutge García-Castellón ha anat adaptant les causes i acusacions d’acord a com anava avançant l’elaboració de la llei”, ha dit, fins a fixar gairebé un únic focus en la causa de Tsunami Democràtic, en què investigats com ella mateixa ho estan sota l’acusació de terrorisme per utiltizar una de les escletxes, per a determinats delictes, que la llei deixa sense cobertura.

“M’il·lusiona visualtizar el retorn, però encara em costa imaginar-lo”, ha reconegut Rovira. Però en qualsevol cas, ha afegit, “és emocionant que després de sis anys se’ns obri la possibilitat de recuperar la llibertat política i personal per poder decdidir què fem amb les nostres vides, poder tornar al nostre país, a cuidar els nostres pares i a reconnectar i conviure amb els nostres amics”.

Acte d’Esquerra Republicana a Vic dissabte al migdia

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, i l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, encapçalaran aquest dissabte a les 12 del migdia un acte per defensar i celebrar la llei d’amnistia, que comptarà també amb la participació de Marta Rovira i Ruben Wagensberg -actualment també a Suïssa-, l’exconsellera Dolors Bassa i la cap de llista dels republicans a les eleccions europees, Diana Riba.

L’acte tindrà lloc a la plaça Gaudí, i es traslladaria a l’auditori del Sucre en cas de pluja.

LA PREGUNTA

Està d’acord que la Unió Europea imposi aranzels als cotxes elèctrics xinesos?

En aquesta enquesta han votat 84 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't