EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Més d’un centenar de persones a la marxa de torxes de l’Esquerra Independentista

Es va fer diumenge al vespre a Manlleu

Prop de 130 persones van participar a la marxa de torxes que l’Esquerra Independentista va convocar aquest diumenge al vespre a Manlleu. L’acte, a la capital del Ter per segon any consecutiu, es va traslladar des de Vic el 2016 amb l’objectiu de descentralizar les propostes prèvies a la Diada arreu de la comarca. La concentració va fer una crida a la desobediència davant la conjuntura política actual i va carregar contra l’ofensiva judicial que ha pres l’Estat espanyol envers el referèndum de l’1 d’octubre. “A partir de la Diada, començaran setmanes de mobilització imprescindible”, anunciava Quim Soler, exregidor de la CUP a Vic.
Els manifestants van sortir de la plaça Fra Bernadí, van enfilar el carrer Enric Delaris i van recórrer els carrers del nucli històric amb consignes com “sense desobediència, no hi ha independència” o “independència, socialisme i feminisme”. A la plaça de Dalt Vila, on va cloure la marxa, van prendre la paraula representants de diverses entitats de l’Esquerra Independentista, entre els quals Montse Castañé, de Càrnies en Lluita, o Martina Tantinyà, que va parlar en nom del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans de Vic i va denunciar la precarietat que afecta els joves. “En la construcció del nou país”, va dir, “és imprescindible una educació pública i amb un model feminista”.
A la marxa de torxes hi van participar diversos regidors de la comarca. Sara Blázquez, Marc Barnolas i Katia Juncks, de Capgirem Vic; Albert Generó i Ismael Dot, de la CUP a Manlleu, i Francesc Manrique i Elena Crespi, de la CUP a Torelló. L’Esquerra Independentista estudia traslladar aquesta mobilització prèvia a la Diada a Torelló o a Ripoll de cara als propers anys.

 

Fotogaleria de la marxa de torxes de l’Esquerra Independentista

LA PREGUNTA

Creieu que el Barça de Hansi Flick pot fer una bona temporada amb la plantilla que té en aquests moments?

En aquesta enquesta han votat 254 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't