EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Mor l’exregidor de Vic Joan Lagunas

En els últims anys va dedicar grans esforços a restituir la memòria dels represaliats pel franquisme

El 9 Nou
04/07/2024
Vic

Joan Lagunas Riera (Vic, 1956) ha mort aquest dimecres als 67 anys. Estava casat amb Sunsi Font Garolera i tenien dos fills, Dídac i Aina, i dos néts.

Va ser regidor de l’Ajuntament de Vic durant dos mandats, de 1995 a 2003 per Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV). També va ser conseller comarcal (2001-2003).

Lagunas va coincidir al consistori amb Jacint Codina a l’alcaldia. Des de punts ideològics distants van aconseguir arribar a grans acords de ciutat, que han tingut transcendència durant anys com la fusió de les escoles i el repartiment d’alumnes amb necessitats educatives especials per tots els centres educatius de la ciutat.

Ferm en les seves idees, Lagunas, malgrat ser l’únic regidor d’ICV al consistori, va fer valer la situació en minoria del govern per aconseguir que s’apliquessin molts dels seus punts del programa electoral.

L’any 2015 i amb motiu del cinquantenari de la construcció del pantà de Sau va publicar un ampli volum recollint la història de la presa de Sau i la transformació socioeconòmica i geogràfica de Vilanova de Sau i les Masies de Roda. Lagunas estava molt vinculat a Sau perquè l’any 1969 els seus pares van comprar el mas Can Roca, que van rehabilitar.

Un altre dels grans treballs de Joan Lagunas en els últims anys va ser una web dels represaliats de Vic. En una feina intensa a la qual hi va dedicar moltes hores va registrar 1.450 persones en un projecte que ha de servir per conèixer la història i restituir la memòria dels qui van patir la brutalitat del franquisme.

Va estudiar batxillerat al col·legi Sant Miquel, deliniant a l’Escola Industrial de Vic i va fer el COU a l’Institut Jaume Callís. També va cursar Belles Arts a la UB i Estudis Empresarials a la Universitat de Vic.

Va ser director financer de la Universitat de Vic entre 1988 i 2005, i administrador de l’editorial EUMO.

LA PREGUNTA

Creu que Joe Biden hauria de renunciar a presentar-se com a candidat dels demòcrates als EUA?

En aquesta enquesta han votat 194 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't