EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Mor l’advocat i politòleg Lluís Xandri

Era secretari de l’Ajuntament de l’Esquirol i defensor de diversos represaliats durant el procés

El 9 Nou
07/06/2024
Vic

Molt conegut en l’àmbit polític i també en el judicial, Lluís Xandri i Molas, ha mort aquest dijous. Feia dies que estava ingressat en estat crític.

Havia estat durant anys secretari de l’Ajuntament de Sant Pere de Torelló i actualment ho era del de l’Esquirol. També ho va ser de Tavèrnoles des del 2014 fins el 2018. 

Ha estat un gran defensor de la llengua catalana i de la independència de Catalunya. Durant el procés va tenir un paper actiu representant diverses persones represaliades, com per exemple els investigats pel tall a la Jonquera de l’any 2019, i també defensant els drets davant la junta electoral. Així li reconeixia aquest dijous al vespre l’expresidenta de l’ANC Elisenda Paluzié, quan va tenir coneixement de la mort de l’advocat osonenc.

Amb un emotiu missatge el recordaven també els seus companys de l‘Associació d’Advocats d’Osona: una gran persona i un lluitador incansable. Fins l’últim dia va estar treballant per defensar totes les causes que considerava justes.

Xandri va ser regidor d’ERC a Sant Hipòlit de Voltregà. L’any 1995, amb només 23 anys, va ser escollit com a únic regidor d’ERC i va ser decisiu per donar l’alcaldia a CiU, de Ramon Trabal, després que la coalició empatés a cinc regidors amb IPMO.

Xandri va ser en aquell mandat regidor de Cultura, Educació i Participació Ciutadana. Va dimitir dos anys després. L’any 1994 ja havia estat escollit president de la secció local d’Osona nord de les JERC i va anar a les llistes d’ERC a les eleccions europees.

També era molt conegut en el món de l’esport, sobretot en l’hoquei patins, esport que havia practicat, com a porter, i també havia estat entrenador en categories inferiors del Voltregà. Sempre que podia defensava els colors blanc-i-blaus.

L’acte de comiat serà aquest diumenge a les 12 del migdia, al tanatori de Vic.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà noves eleccions a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 292 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't