EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Mundó nega que una alta participació afavoreixi el “no” al referèndum de l’1-O

El conseller de Justícia va ser diumenge a Sant Julià de Vilatorta en l’acte previ a la Diada

El conseller de Justícia, Carles Mundó, va ser aquest diumenge a Sant Julià de Vilatorta com a conferenciant, en el marc dels actes que el municipi organitza cada any prèviament a la Diada. Davant d’una setantena de persones, a l’Aula de Cultura, va fer una crida a votar al referèndum de l’1 d’octubre i va negar que una participació alta hagi de ser sinònim d’una gran mobilització de l’electorat del “no”. Segons Mundó, les eleccions del 27 de setembre de 2015 en són testimoni. “Hi va votar gairebé el 80% del cens”, va dir, “i un 48% ho va fer a favor del “sí” a la independència”, escollint Junts pel Sí o la CUP. Els partits que defensen el “no”, per contra, van registrar un resultat del 39%. Pel republicà, aquestes dades certifiquen que “quan tothom va a votar, tenim prou força per guanyar”. A més, Mundó va apuntar que cal una participació alta per donar legitimitat a la consulta, “tenir força per defensar-la” i assegurar-ne el reconeixement internacional.

Malgrat l’actualitat político-judicial de la darrera setmana i la suspensió de la llei del referèndum, el conseller de Justícia també va esvair dubtes al voltant de les garanties que complirà la votació. Segons Mundó, “totes, tots els requisits per acreditar-la: haver-ne informat el cens, que la gent sàpiga on ha d’anar a votar i que supervisin el procés tant les autoritats electorals com una comissió internacional”.

Des de la seva experiència d’advocat, i com a representant de la conselleria que encapçala, denunciava una vegada més la politització de la justícia espanyola i convidava el públic a defugir el discurs de la por. Amb exemples. “Ens diuen que les empreses s’allunyaran de Catalunya si és independent, però no és cert. El 2016 vam fer rècord d’inversions de companyies estrangeres”.

LA PREGUNTA

Creieu que el Barça de Hansi Flick pot fer una bona temporada amb la plantilla que té en aquests moments?

En aquesta enquesta han votat 249 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't