EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Negociacions per reeditar el pacte de govern a les Masies de Voltregà

Sumem i Fem les Masies comparteixen punts del programa i tenen projecte conjunts engegats

Els resultats electorals de diumenge a les Masies de Voltregà poden afavorir la reedició del pacte de govern entre Sumem-CP, la força més votada als comicis amb un 39% dels vots i cinc regidors, i la nova proposta política dels qui fins ara eren els regidors de Junts a l’Ajuntament, Fem les Masies, que amb un 15% dels vots va treure un regidor i es va quedar a vuit vots del segon. Els caps de llista dels dos partits, l’actual alcaldessa, Verònica Ruiz, i el regidor de Comerç, Competitivitat i Treball, Gil Codina, ja s’han reunit aquesta setmana i estan en negociacions per veure si poden tornar a arribar a un acord. Les dues formacions han compartit govern durant tres anys –des del gener del 2020, quan Junts va acceptar la proposta d’entrar-hi encara que Sumem, marca blanca dels socialistes, tenia llavors majoria absoluta i no ho necessitava.

“Tot fa pensar que ens entendrem. Per sentit comú i coherència és el pacte més lògic; un altre seria molt complicat veient com ha anat la campanya. La Verònica Ruiz serà l’alcaldessa perquè ha guanyat les eleccions i s’ha de respectar la llista més votada”, diu Codina, que fa una valoració positiva dels seus resultats. “Són excel·lents encara que no s’apreciï en el nombre de regidors. És gairebé el doble que els que ha tret Som Voltregà i hem de tenir en compte que era un projecte nou”, assegura. Les dues candidatures, a més a més, comparteixen algunes propostes al programa electoral i tenen projectes engegats. La bona relació personal entre Ruiz i Codina, que en el mandat passat van acabar amb anys de tensió entre govern i oposició, és un altre dels punts que pot jugar a favor del nou pacte.

A Codina, però, també l’han festejat des de Junts, que va treure quatre regidors, per fer un acord a tres bandes amb l’altra formació del consistori, Som Voltregà, amb un regidor. “La decisió és d’en Gil”, comenta el candidat de Junts, Pere Capdevila. Ells també estan contents dels seus resultats tot i que no amaguen que “voldríem haver tingut més vots”.

LA PREGUNTA

Creu que la taxa d’alcoholèmia per poder conduir s’hauria de rebaixar?

En aquesta enquesta han votat 630 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't