EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Oriol Lázaro és escollit nou alcalde i relleva Dolors Costa a Campdevànol

El candidat de Sumem per Campdevànol (Junts) va rebre set vots i Toni Riera d’ERC, quatre

El tripartit format entre Sumem per Campdevànol (Junts), 100% Campdevànol (PSC) i la CUP governarà el municipi durant els pròxims quatre anys. Oriol Lázaro, de Sumem, va obtenir la vara d’alcalde després de rebre set vots (Junts, PSC i CUP) en una votació a mà alçada en què el candidat d’ERC, Toni Riera, en va aglutinar quatre, ja que també va obtenir el suport dels dos regidors dels independents de Gent de Poble, liderats per l’actual alcaldessa, Dolors Costa, que deixava el càrrec després d’un únic mandat.

Abans, s’havia fet el jurament del càrrec en què la secretària es va dirigir un a un a tots els regidors. Alguns ho van prometre “per imperatiu legal”, altres per Campdevànol i els republicans també ho van fer per la República Catalana.

Després es va constituir la mesa d’edat formada per la regidora més gran, Marta Guitart (Sumem) i el més jove, Joan Carbonell (PSC), que es va dissoldre en el moment de l’elecció de Lázaro.

El ple va ser ràpid, amb un clima de bon ambient i una cinquantena de persones a la petita sala de plens de l’Ajuntament. En el primer discurs com a alcalde, Lázaro va fer agraïments a l’equip de govern anterior, al seu propi equip i als dos partits amb qui han creat el nou govern municipal, que arriben al 62% dels vots emesos. “No podem prometre res, perquè no tenim la vareta màgica, però us seguirem escoltant i treballant com hem fet en campanya”, es comprometia Lázaro. El socialista Xavier Capdevila va dir que tots els regidors tenien en comú que “ens estimem Campdevànol i podem construir moltes coses”. La cupaire Mariona Baraldés va apuntar que el pacte potser “no s’entenia”, però havien prioritzat treballar pel poble, tot i “no ser decisius”.

El republicà Toni Riera va desitjar encerts a Lázaro i va afirmar que “tot govern ha de tenir una oposició per reconèixer les errades i els encerts”. La independent Dolors Costa va fer un discurs emotiu on va recordar els bon moments del mandat, la feina feta i va tenir un record per a Anna Garcia, assassinada per la seva parella l’any passat.

LA PREGUNTA

Què creu que passarà si torna Puigdemont?

En aquesta enquesta han votat 311 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't