EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Orriols afirma que Aliança “fa por” perquè ve “a combatre la cultura del subsidi i el jaure”

El primer congrés de la formació d’ultradreta a Ripoll escull el nou comitè de govern i avala la duplicitat de càrrecs

La líder d’Aliança Catalana (AC), Sílvia Orriols, assegura que la formació d’ultradreta “fa por” a la resta de partits de l’arc parlamentari català perquè ha vingut “a combatre la cultura del subsidi i el jaure”.

Durant el seu discurs al primer congrés nacional que AC ha celebrat a Ripoll, Orriols ha comparat Catalunya amb un “arbre mil·lenari” i ha criticat que els partits “hagin fet servir el seu tronc per repenjar-s’hi”. “Hem començat a desballestar-los el negoci”, ha dit, assegurant que per això “les denúncies i sancions” contra AC “aniran a més”.

Durant el congrés, el partit ha escollit el nou comitè de govern i també ha marcat el full de ruta per ser presents arreu del país de cara a les municipals del 2027.

El partit d’extrema dreta independentista ha celebrat aquest dissabte el seu primer congrés nacional al Teatre Comtal de Ripoll. Aliança Catalana ha sotmès a la militància la reforma dels estatuts (els actuals són del 2020). La militància els ha aprovat.

Entre d’altres, ara els estatuts permeten la duplicitat de càrrecs, i avalen doncs que Sílvia Orriols pugui ser alcaldessa de Ripoll i diputada al Parlament. A més, la formació també ha escollit el nou comitè de govern.

Durant el seu discurs, Orriols ha agraït “la perseverança” dels militants -ara AC en suma més de 600- cap a una “opció política que aspira a capgirar algun dia el destí dels catalans”.

La líder del partit d’ultradreta independentista ha subratllat que, si fa cinc anys algú els hagués dit que governarien Ripoll i tindrien “un peu” al Parlament de Catalunya -a les eleccions del 12-M van treure dos diputats” s’haurien “posat a riure”.

“Però allò utòpic i impossible s’ha esdevingut de manera improvisada i frenètica”, ha afirmat Orriols. I aquí, la líder d’AC ha comparat els militants i simpatitzants de la formació “a un exèrcit de petites fulles que capten sol i aigua per al roure mil·lenari que és Catalunya, que portava molt temps capbussat en la foscos, la sequera i la desesperança”.

Sílvia Orriols ha fet una crida a “estendre aquest brancam a tot arreu”. De fet, durant el congrés nacional a Ripoll el partit s’ha marcat entre els seus objectius ser presents arreu dels municipis de Catalunya a les municipals del 2027.

“Els fem por”

Durant el parlament, Sílvia Orriols també ha criticat la resta de partits polítics, per haver-se “repenjat” durant dècades i haver “mig doblegat el tronc de Catalunya amb la seva ambició i mentides”. “Ara ens assenyalen i ens insulten embravits; i això, les denúncies, les sancions i la persecució aniran a més”, ha dit la líder de la formació islamòfoba.

“Perquè si sense diners ni mitjans, tan sols amb el micròfon de la batllia de Ripoll, ja els hem començat a desballestar el negoci, imagineu què no podrem arribar a fer amb l’altaveu del Parlament”, ha subratllat.

Orriols ha assegurat que AC fa “por” a la resta de formacions perquè no ha vingut “a fer la viu-viu” sinó a “protegir i blindar Catalunya”, criticant el sistema de finançament dels partits. “Qui no s’ajup ni s’arrauleix davant els diners ni les amenaces fa por; combatrem aquells que de la cultura del jaure, dels subsidis i de la multireincidència n’han fet tret diferencial”, ha afirmat.

I aquí, Orriols ha retornat al discurs contra la immigració. “Farem mans i mànigues perquè el tret diferencial tornin a ser la llengua, la cultura, la indústria, la seguretat, la riquesa i els valors occidentals”, ha afirmat la líder del partit d’ultradreta independentista.

“Hem vingut a posar fi a l’efecte crida incessant, que amenaça de col·lapsar-nos i incivilitzar-nos, restaurant la llibertat i la prosperitat del nostre poble; i la nostra victòria no durarà vuit segons”, ha conclòs, en referència a la declaració d’independència del 2017.

Nou comitè de govern

El congrés de Ripoll ha escollit la nova direcció d’AC amb l’aval dels 106 militants amb dret a vot que hi eren presents. No hi ha hagut cap vot en contra ni cap abstenció. De fet, era l’única candidatura que s’ha presentat.

El nou comitè de govern l’encapçala Sílvia Orriols, presidenta d’Aliança Catalana; Oriol Gès n’és el secretari d’Organització i Finances; Aurora Fornos, la de Política Institucional; Jordi Aragonès, el d’Estudis i Progrés; Franc Massaneda s’encarrega de la secretari d’Acció Política i Lluís Areny, de la de Comunicació.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 457 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't