EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Passen a disposició judicial els quatre detinguts per preparar suposadament un boicot contra la Vuelta

Un centenar de persones es concentren davant els jutjats de Solsona per donar-los suport amb crits de “Llibertat”

Laura Busquets
Els quatre detinguts per preparar suposadament un boicot contra la Vuelta Ciclista han passat aquest dilluns a disposició judicial a Solsona. Un vehicle de la Policia Nacional els ha traslladat als jutjats poc abans de les dues. Des de primera hora hi havia un centenar de persones concentrades per donar-los support. Els han rebut amb crits de “Llibertat detinguts” i “Fora les forces d’ocupació” i amb banderes independentistes. En senyal de protesta, l’entrada de l’edifici també ha aparegut pintada de color groc aquest matí. Alerta Solidària va denunciar fa dos dies la seva detenció a mans de la Policia Nacional. Entre els assistents a la concentració d’aquest dilluns, hi havia la diputada de la CUP Eulàlia Reguant.

L’advocada dels detinguts, Eva Pous, ha denunciat que fins ara no han sabut de què es tracta l’operació i per quins motius la justícia ha declarat secretes les actuacions. Aquest dilluns se’ls ha notificat el secret de sumari i ho atribueixen a possibles noves diligències al marge dels registres que ja s’han fet. “No sabem de què s’han de defensar d’aquesta suposada justícia espanyola“, ha dit. Se’ls atribueixen els delictes de desordres, contra el medi ambient, la seguretat vial i pertànyer a grup criminal. “No hem tingut accés a res més”, denunciava l’advocada que ha remarcat que és una “vulneració flagrant al dret de defensa“.

Diferents representants d’entitats i partits a la comarca d’Osona s’han sumat també a les veus que reclamaven la llibertat immediata dels detinguts i reivindicant el dret de manifestació. Per ells, una exemple més de repressió dins la causa general contra l’independentisme.

LA PREGUNTA

Anireu aquest any a les manifestacions per la Diada?

En aquesta enquesta han votat 140 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't