EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Pau Ferran, el candidat del PP d’Osona, serà diputat al Parlament

La renúncia del numero 4 de la llista per Barcelona donarà entrada al vigatà, que dilluns vinent ja participarà al ple de constitució de la nova legislatura

El 9 Nou
05/06/2024
Vic

El vigatà Pau Ferran, que anava com a número 12 a la candidatura del PP per Barcelona a les eleccions del 12 de maig, prendrà possessió com a diputat el proper 10 de juny. El motiu, la renúncia del número 4 de la llista, Santi Rodríguez, que també és diputat al Congrés i que finalment mantindrà l’escó a la cambra espanyola, renunciant al lloc obtingut al Parlament.

Ferran era el número 12 a la candidatura per Barcelona, i el PP va treuure 11 diputats per aquesta circumscripció. En el conjunt del pais, el PP va aconseguir 15 diputats. Serà la primera vegada a la història que el PP té un diputat osonenc al Parlament. El nou diputat ha expressat la seva satisfacció i agraïment des de les xarxes socials:

Dilluns vinent, dia 10 de juny, el Parlament de Catalunya sorgit de les eleccions del 12 de maig celebrarà el ple de constitució de la nova legislatura. La primera de les incògnites que s’ha de resoldre és, justament, la composició de la mesa de la cambra.

Els últims dies han transcendit negociacions dins del bloc independentista per aconseguir-ne el control, però les eleccions europees d’aquest proper diumenge fan preveure que fins al mateix dilluns no es descobreixi qualsevol acord que s’hagi pogut estar negociant.

Un cop fet això, abans de final de mes -dins dels 10 dies hàbils següents a la constituciói de la cambra, segons fixa el reglament- s’haurà de celebrar el primer debat d’investidura per escollir el nou president de la Generalitat.

Amb Pau Ferran, passen a ser quatre els diputats osonencs que dilluns prendran possessió al Parlament. Són Ramon Espadaler i Toni Poyato (PSC), Anna Erra (Junts) i el propi Pau Ferran (PP). Al Ripollès, els diputats seran Jordi Munell (Junts) i Sílvia Orriols (Aliança Catalana).

En un vídeo a les xarxes, el diputat del PP que ha renunciat a l’acta del Parlament, Santi Rodríguez, ho ha justificat dient que “com que el procés independentista s’ha estès a Espanya i ara mateix és al Congrés dels Diputats, hem decidit que per seguir-ho de prop em quedi al Congrés”.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't