EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Preocupació pel futur de la base de manteniment d’Adif a Ripoll

Fa anys que les accions de l’empresa en fan sospitar el tancament


03/03/2019
Ripoll

La reducció progressiva de personal que està patint la base de manteniment ferroviari que Adif té a Ripoll ha posat de nou en guàrdia l’Ajuntament de Ripoll. En el ple de dimarts tot el consistori va votar una moció reclamant a Foment i a l’empresa Adif que reposin els treballadors que hi havia l’any 2011 per garantir el servei correcte de la línia R3.

En aquest temps el servei de manteniment ha passat dels 19 efectius que tenia als 11 actuals. A més, segons va explicar l’alcalde, Jordi Munell, dos d’aquests estan a punt de jubilar-se i un altre ha demanat el trasllat. A més el darrer concurs que s’ha presentat no planteja substituir aquestes places que es perdran. Munell va afirmar que “no ens podem permetre perdre el manteniment” tant pel que fa al servei que estan oferint a una línia permanentment en la corda fluixa com per l’efecte que suposaria que haguessin de marxar les famílies que depenen d’aquestes feines.

Els mateixos treballadors d’Adif han advertit d’aquest perill l’Ajuntament, en una situació que ja es va produir fa quatre anys, quan Adif reconeixia que el pla de l’ens era aprofitar els recursos traslladant els treballadors ripollesos a la base de Vic. Ara Munell advertia que la intenció de Foment és incorporar aquests treballadors a les bases de Granollers o Maçanet. Entre els serveis que es podrien perdre hi ha el de l’observador que viatja en el primer comboi del dia, i que constata que no hi ha perills en el trajecte. La regidora republicana Carme Serrano va recordar que l’R3 és la segona línia més antiga de l’Estat, i el valor que les famílies dels ferroviaris han suposat pel municipi.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 876 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't