EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Puigdesens: “Les eleccions les hem guanyat ERC. Calldetenes ha dit que vol un canvi”

Setmana de primers temptejos entre partits després que Junts hagi perdut la majoria absoluta

Setmana de primers temptejos a Calldetenes després que ERC guanyés les eleccions municipals de diumenge amb un 35% dels vots i es quedés a només 14 d’aconseguir el cinquè regidor. Transcorreguts cinc dies, la cap de llista republicana, Irene Puigdesens, explica que han parlat tant amb Junts com els independents de CxC, tot i que ara per ara no hi ha “cap aliança preferent. Hem de continuar treballant”.

Mentre els grups no s’autodescartin entre si, aritmèticament hi ha tres acords possibles: sumar els dos partits més votats (ERC i Junts, amb quatre regidors cadascun) o que siguin els tres electes de Compromís per Calldetenes, amb l’exalcalde Jaume Mas al capdavant, els que tinguin la clau a l’hora d’atorgar el comandament del consistori a una de les dues formacions.

Puigdesens no dinamita cap de les possibilitats, si bé insisteix que “les eleccions les hem guanyat nosaltres. Calldetenes ha dit que vol un canvi”. Malgrat que ningú vulgui reconèixer-ho de portes enfora, es pot intuir per context que l’interrogant sobre la fórmula de materialitzar-lo és també intern dins d’ERC, amb detractors i defensors de pactar amb Mas després que l’exalcalde partís peres amb les que històricament havien estat les seves sigles.

Des de Junts, que diumenge va perdre la majoria absoluta dels últims dos mandats, Miquel Riera apuntava a inicis de setmana que “els primers a moure fitxa han de ser ERC. Ens hem d’asseure per saber ben bé què proposen i quines opcions hi ha”. Pel que fa als mals resultats del seu grup, el cap de llista apuntava als efectes de “l’abstenció generalitzada, a banda que és possible que part del nostre electorat no s’hagi mobilitzat per la idea que ja ho teníem fet”.

En la configuració del consistori via 4-4-3, Junts considera que ERC s’ha emportat un percentatge del suport que habitualment capitalitzava Poble en Marxa, a banda que “no deixen de ser significatius els 250 vots a la proposta de Jaume Mas”. El desenllaç de quines aliances s’acaben teixint, i sobretot amb quins termes, abans del dissabte 17 de juny.

LA PREGUNTA

Creieu que el Barça de Hansi Flick pot fer una bona temporada amb la plantilla que té en aquests moments?

En aquesta enquesta han votat 249 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't