EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Ramon Espadaler, conseller de Justícia i Qualitat Democràcita

Òscar Ordeig, nascut a Vic, serà conseller d’Agricultura del govern de Salvador Illa

El vigatà Ramon Espadaler serà conseller de Justícia i Qualitat Democràtica del govern de Salvador Illa. Substituirà en el càrrec a Gemma Ubasart.

Espadaler, que és secretari general de la formació Units per Avançar, hereva d’Unió Democràtica, ja havia estat conseller d’Interior (2012-2015) i de Medi Ambient (2001-2003).

Nascut a Sant Quirze de Besora l’any 1963, és un del diputats amb més experiència al Parlament. Va ser regidor a Sant Quirze i tinent d’alcalde de Vic amb Jacint Codina a l’alcaldia (1999-2001). Va ser director general d’Administració Local (1999-2000).

Des de l’any 2017, Units per Avançar s’ha presentat a les eleccions en coalició amb el PSC. El vigatà anava de número 3 de la llista de Salvador Illa a les eleccions al Parlament.

Espadaler, que va presidir durant 12 anys el consell nacional d’Unió Democràctica de Catalunya i en va ser secretari general del seu comitè de govern, s’ha proclamat sempre hereu polític de l’exalcalde de Vic Jacint Codina (Unió) i manté una molt bona relació amb Salvador Illa. De fet, el nou president de la Generalitat va citar Jacint Codina, a través de Ramon Espadaler, durant en una de les seves intervencions en el ple d’investidura. “Una bona oposició fa un bon govern”, és la cita de l’exalcade de Vic que va recordar Illa en el moment de replicar la primera intervenció del portaveu de Junts, Albert Batet, durant el debat de dijous passat.

Espadaler no és l’únic conseller amb accent osonenc. El conseller d’Agricultura serà Òscar Ordeig, nascut a Vic el 1978 i, entre d’altres, va estar vinculat al CB Vic com a jugador fins a la temporada 1996-1997. És doctor en Administració i Direcció d’Empreses i llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport. És regidor de la Seu d’Urgell des de 2007 i diputat per Lleida des de 2014. També és primer Secretari de la Federació del PSC de Lleida, Pirineu i Aran.

Altres noms confirmats pel nou exectutiu de Salvador Illa són Albert Dalmau, conseller de Presidència; Alícia Romero, titular d’Economia; Núria Parlon, consellera d’Interior; Miquel Sàmper com a responsable de Treball i Empresa; Mònica Martínez, consellera de Drets Socials; Olga Pané, a Salut; Òscar Ordeig, a Agricultura; Sílvia Panque, consellera de Territori i Habitatge, i Eva Menor, consellera d’Igualtat.

LA PREGUNTA

La conducta de Puigdemont, com diu el conseller d’Interior, va ser “impròpia”?

En aquesta enquesta han votat 501 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't