Albert Coma (+Sant Pau-AM) va recordar que l’any 2011 havia deixat l’Ajuntament de Sant Pau com a regidor de Cultura i que hi tornava ara com a alcalde, “amb un missatge d’esperança i renovació”. Ho deia tot just després de prendre possessió com a alcalde, en un ple tranquil i dels més matiners del Ripollès, amb la sala plena de públic. La candidatura de Coma, associada a ERC, va obtenir quatre regidors i va derrotar la de Dolors Cambras, l’anterior alcaldessa de Junts, que es va quedar amb tres.
El nou alcalde va remarcar la joventut del seu equip i va anunciar la voluntat d’acabar amb “jerarquies obsoletes” i “obrir les portes del consistori”. La transparència i la “rendició de comptes” seran eixos del mandat, tot i que no va entrar en els projectes i mesures concretes. La ja tradicional divisió que hi ha a Sant Pau va aflorar en el seu parlament: Coma va prometre debat per “deixar de banda velles rivalitats polítiques”. Per això va acabar “estenent la mà a Junts”.
També l’alcaldessa sortint, Dolors Cambras, va lamentar que en els seus dos mandats no hagués pogut assolir l’objectiu “de la tan anhelada cohesió social”. Cambras sí que es va estendre en algunes de les realitzacions aconseguides en els darrers vuit anys. Entre altres, va esmentar les llargues obres de la plaça de la Generalitat –que ara s’estan acabant–, les millores en la xarxa d’aigua potable, les obres que començaran al carrer Guàrdia i a la façana de l’Ajuntament mateix, o l’arribada a Sant Pau de la via verda des de Sant Joan, projecte que ara continuarà cap a Camprodon. I va posar com a deures per al nou consistori continuar les gestions amb l’Institut Català del Sòl per poder donar un nou ús a l’antiga fàbrica Llaudet o defensar “la titularitat municipal” de l’accés a la font del Tell. Cambras, la primera dona alcaldessa de Sant Pau, es va posar a disposició del nou consistori. El tracte correcte entre els dos candidats i el mateix ambient entre el públic no va reflectir la divisió de què van parlar Coma i Cambras.
{{ comment.text }}