EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Ripoll multa dues persones més per penjar el cartell censurat de la festa major i ara ja són tres els denunciats

Les sancions poden anar des dels 750 euros fins als 3.000 euros segons la gravetat dels fets

La Policia Local de Ripoll ha denunciat dues persones més per penjar el cartell vetat de la festa major. En total sumen tres, incloent Carme Brugarola, l’escriptora, membre d’Unitat contra el Feixisme i Racisme Osona-Ripollès i ex regidora d’ICV que ho va qualificar de “persecució política”. La setmana passada es va donar a conèixer el cas d’ella i l’Ajuntament ja va dir que n’hi havia més. Les sancions poden anar des dels 750 euros fins als 3.000 euros segons la gravetat. Les denúncies es van fer en el moment dels fets i la tramitació dels expedients ha anat seguint el seu curs fins arribar a la notificació dels afectats, els quals poden presentar al·legacions.

El cos policial ha confirmat a l’ACN que, en el que va d’any, s’han obert un total d’11 expedients sancionadors per enganxar cartells en llocs no autoritzats i 7 més per deslluir béns i immobles. Unes accions que estan recollides en l’ordenança de civisme i que comporten sancions.

Entre els denunciats hi ha particulars, empreses i també associacions. Així, per exemple, hi ha l’Organització Juvenil Socialista (OJS) i també representants dels Comuns. En aquest últim cas, va passar coincidint amb la campanya electoral de les eleccions a Catalunya. Representants dels Comuns van encartellar la ciutat amb el missatge ‘L’extrema dreta ni en català ni en castellà’ i l’alcaldessa, en una piulada per xarxes, ja va advertir que els denunciaria acusant-los de tapar els cartells del seu partit, Aliança Catalana, i de “totalitarisme”.

De la seva banda, l’alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, situa les denúncies en la necessitat de “fer complir” les ordenances i nega que es tracti de “repressió política”. Des de l’Ajuntament expliquen que estan estudiant noves fórmules per fer complir la normativa.

LA PREGUNTA

Qui és favorit a les eleccions presidencials dels EUA?

En aquesta enquesta han votat 212 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't