EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Rovira podria tornar dissabte per participar a l’Assemblea de Dones d’ERC

La secretària general d’ERC ha avançat aquest desig aquest dimarts al matí en una entrevista telefònica a RAC1

El 9 Nou,
09/07/2024
Vic

La secretària general d’ERC, la vigatana Marta Rovira, podria tornar a Catalunya després de més de 6 anys a l’exili aquest dissabte al matí per participar presencialment a l’assemblea de dones del partit.

No sé si serà possible, avui tenim moltes reunions però m’encantaria”, ha afegit en una entrevista a RAC1 després que el jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón hagi arxivat la causa contra Tsunami Democràtic.

L’arxiu de la causa de Tsunami Democràtic acosta el retorn de Marta Rovira

Rovira considera que és una “certa justícia poètica” de la manera que ha passat, per un defecte de forma pel que fa als terminis. I ha afegit que el jutge porta molt temps prorrogant la causa per poder-la “polititzar”.

“Estic emocionada, és un moment molt especial i ahir vaig haver de pessigar-me varies vegades”, ha afegit. Justament ahir, ha explicat, els seus pares s’acabaven d’endur la seva filla a Vic a passar les vacances, poc abans que esclatés tot.

“Tinc moltes ganes d’anar a Vic i passar per casa dels pares”, ha dit Rovira. I ha explicat que fa dos anys -des que la supressió del delicte de sedició semblava que podia fer més fàcil un retorn- que té anotada en una llibreta “una llista immensa” de les coses que vol fer o li han proposat fer els seus amics un cop torni.

Rovira també ha insinuat que tornar de l’exili potser no representarà, tampoc, deixar definitivament Suïssa, “una ciutat que ens ha acollit” i on després de sis anys tant ella com el seu marit i la seva filla han establert llaços profesisonals, acadèmics i personals. “En parlarem tots tres”.

En la seva entrevista a RAC1, la secretària general d’ERC no ha amagat que, des d’un punt de vista polític i de partit, “també necessito poder tornar, per ajudar”.

Ho deia tant en relació a les negociacions per la investidura del president de la Generalitat com per la crisi interna que està travessant el parti, arran de l’escàndol pels cartells amb els germans Maragall estigmatitzant l’Alzheimer en plena campanya de les eleccions municipals de 2023 i que, segons s’ha confirmat, van sortir de dins del mateix partit.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 738 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't