EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Sílvia Orriols, alcaldessa de Ripoll per la negativa de Junts a sumar-se a l’acord per impedir-ho

La resta de forces no han arribat a cap acord per fer un govern alternatiu

Sílvia Orriols (Aliança Catalana) ha estat investida alcaldessa de Ripoll, que es converteix en la primera capital catalana governada per l’extrema dreta.

El partit va ser la força guanyadora del 28-M amb 6 dels 17 regidors i governarà en minoria després d’haver declinat obrir contactes amb la resta de forces. Orriols ha estat investida per ser la llista més votada i davant la falta d’un govern alternatiu que sumés els 9 vots per arribar a la majoria.

La proposta de govern alternatiu d’ERC, PSC i CUP no ha aconseguit el suport de Junts i aquest últim ha decidit votar la seva candidata, Manoli Vega, que també ha ofert treballar en una moció de censura a partir de dilluns. L’únic regidor de Som-hi Ripoll s’ha abstingut.

L’executiva nacional de Junts es torna a posicionar

Poca estona després de finalitzar el ple, l’executiva nacional de Junts ha emès un comunicat valorant la situació viscuda a Ripoll. En l’escrit, la formació es posiciona “sempre contra qualsevol forma d’expressió de la ultradreta”.

En el cas de Ripoll, apunten que ahir al matí s’hauria acordat una proposta de “govern central”, encapçalat per Junts, com a segona força més votada, i que havia de rebre el suport d’ERC i el PSC. La proposta, segons recull el comunicat, va ser “trencada la mateixa tarda, per raons que no coneixem”, i que han conduït a la situació d’aquest migdia.

La publicació recull que a Ripoll “el partidisme s’ha imposat per damunt de la necessària unitat contra el feixisme”. Malgrat tot, Junts manté la mà estesa per reprendre les negociacions i formar un govern alternatiu a Aliança Catalana.

Per acabar, l’executiva de Junts apunta que després de reunir-se amb caràcter extraordinari aquest migdia “no comparteix la decisió dels regidors de no impedir l’accés a l’alcaldia de la candidata d’Aliança Catalana, perquè transcendeix Ripoll“.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 311 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't