EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

“Sortim d’un mandat estrany i d’una oposició nefasta”

Els perfils (33). Dani Vilaseca, candidat de la CUP a Ripoll


26/05/2023
Ripoll

Caràcter afable, proper, dialogant, i mirada sincera. Podria ser el gendre ideal, però les circumstàncies han portat Dani Vilaseca a liderar Alternativa per Ripoll, la candidatura de la CUP que espera repetir presència a l’Ajuntament per tercer mandat consecutiu. Coneix bé la condició humana en tant que llicenciat en Antropologia Social i Periodisme, i alhora la seva feina com a professor de Secundària a l’institut Abat Oliba de Ripoll li permet tenir una idea bastant aproximada de la realitat ripollesa.
Les expectatives que es marca encapçalant aquest projecte és “consolidar-lo i repetir els dos regidors que ara mateix tenim”, però després de quatre anys decebedors no tindrà la feina fàcil. Ell mateix creu que ha estat un període “estrany i d’una oposició nefasta”, com es constata en el fet que Junts no hagi perdut ni una sola votació. Fa autocrítica en reconèixer que Alternativa ha estat “poc bel·ligerant, de to baix”, a diferència de l’etapa 2015-19 amb Santi Llagostera com a únic representant, quan va imprimir-li un perfil social que ara creu que cal recuperar.

L’oposició a projectes com el bike park o el polígon de la carretera de les Llosses seran dos dels cavalls de batalla de la CUP, sobretot després que l’alcalde Munell no els donés encara per morts en una entrevista recent. La persistència en aquest model demostra, segons Vilaseca, “que el projecte de Junts està acabat” precisament perquè “creuen que sortirem de l’abandonament i la frustració que pateix Ripoll per art de màgia”. A més dels problemes territorials, de sanitat, educació, habitatge o transport, subratlla també el “buidatge de gent jove” que ha patit el poble, i que s’ha equilibrat amb persones migrades.

Per solucionar aquesta realitat complexa pensa que “cal evitar que governi el Rotary”, com a sinònim de persones amb privilegis, de qui pensa que Manoli Vega o Sílvia Orriols en serien les millors representants. Per enfrontar-se a Orriols i a l’Aliança Catalana que ha creat pensa que per ara “no s’ha fet bé el cordó sanitari, perquè no hem evitat que reprodueixi el seu relat”. El mateix cordó el va afavorir precisament la CUP ja abans de les eleccions municipals de 2019, i ha marcat els últims anys de política municipal. Creu que és primordial millorar el benestar de les persones, i que en cas d’aconseguir-ho serà la millor eina per evitar “un victimisme que ja cansa de la candidata ultradretana”. En tot cas no es veu en un govern de concentració, entre altres coses perquè creu que els resultats no faran necessària una acció d’aquesta mena per continuar-la aïllant.

LA PREGUNTA

Li sembla bé que Pedro Sánchez hagi decidit continuar?

En aquesta enquesta han votat 475 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't