EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Suspenen un curs de formació sobre l’amenaça de l’extrema dreta per la presència a l’acte de Sílvia Orriols

L’acte l’organitzaven Òmnium i Unitat Contra el Feixisme i el Racisme

El 9 Nou
06/02/2023
Ripoll

La primera de les activitats de l’itinerari Escola de Formació Guillem Agulló que Òmnium Ripollès està celebrant aquest febrer al Casal de Joves El Galliner es va suspendre dissabte al matí per la presència entre els inscrits de la regidora no adscrita de l’Ajuntament de Ripoll, Sílvia Orriols. Òmnium, la coorganitzadora; Unitat Contra el Feixisme Ripollès-Osona (UCFR), i el Consell Assessor de l’Escola van acordar que en cas que Orriols hi fos present, no s’iniciaria la formació que havia d’impartir el doctor en Sociologia Política per la Universitat d’Edimburg Daniel Cetrà, en considerar-la representant d’idees xenòfobes i d’extrema dreta, precisament les que combatia l’activista valencià assassinat a Montanejos el 1993.

El president d’Òmnium Ripollès, Jordi Vilarrodà, explica que “no podíem impedir-li l’accés a un equipament municipal, però sí que no comencés l’acte”. Així li van comunicar a la mateixa Orriols quan va entrar-hi, segons un Vilarrodà que al cap de més de mitja hora de l’inici, programat per a les 11, el va donar per suspès.

Sílvia Orriols, que va ser sòcia d’Òmnium fins fa uns anys, va qualificar a través de Twitter de “fonamentalistes del pensament únic que no accepten la diversitat ideològica ni la llibertat d’opinió” els responsables de la suspensió, i va denunciar actituds “infantils” com la d’alguns assistents que la miraven dient que sentien pudor.

LA PREGUNTA

Creu que la taxa d’alcoholèmia per poder conduir s’hauria de rebaixar?

En aquesta enquesta han votat 327 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't