EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Teresa Jordà deixarà l’Ajuntament de Ripoll després de disset anys

L’actual diputada al Congrés dels Diputats a Madrid per ERC, Teresa Jordà, no acabarà l’any com a regidora i cap de l’oposició de l’Ajuntament.


04/10/2016
Ripoll

Jordà ha explicat a EL 9 NOU que “l’experiència m’ha ensenyat que no pots estar al 100% a Ripoll i Madrid alhora”. Per això ha expressat la seva voluntat de deixar l’acta de regidora, una decisió que diu que ja fa mesos que va prendre però que s’ha endarrerit per la polèmica que es va produir a la residència de la Fundació Guifré. Jordà n’és patrona com a vocal en tant que representant d’ERC al consistori ripollès. Deixar l’acta de regidora comporta sortir també d’aquest patronat, un gest que no voldria fer en aquest moment perquè considera que seria “molt poc ètic” abandonar-lo en un moment complicat per la fundació. Hi ha obertes diligències judicials per possibles maltractaments d’avis. Per això vol buscar una fórmula amb l’alcalde de Ripoll per poder mantenir la seva presència al Patronat de la Fundació.

La situació política espanyola també ha influït en aquesta pròrroga de la renúncia. Des de desembre de l’any passat que creu que “ja no hauria de ser regidora”, però les dues convocatòries electorals que hi ha hagut al Congrés i l’absència d’un govern a Madrid han congelat fins ara aquesta sortida. Jordà creu que hi ha gent suficientment preparada per rellevar-la i dedicar més temps que ella a l’Ajuntament de Ripoll. Ara per ara no sap qui serà el seu substitut al capdavant del grup, si bé en les darreres municipals el segon de la llista d’ERC va ser Roger Bosch. Es remet als dos anys i mig que resten fins a les properes eleccions i no descarta que puguin sorgir noves cares que formin part del projecte d’Esquerra a Ripoll. En tot cas assenyala que no pensa desvincular-se de cap manera del partit a escala local, i que de fet seguirà sent la presidenta de la secció local.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 857 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't