EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

“Tinc constància d’algun membre del govern amb perfils anònims”

Entrevista a Joaquim Colomer, regidor no adscrit a Ripoll i president del Consell del Ripollès

Està decebut amb el món de la política local?
Una cosa és el municipalisme i l’altra, la política. Per mi la política s’hauria de fer a Barcelona o Madrid, i no interferir a l’esfera local i comarcal, tal com he vist que passa.

I amb els seus companys de grup a l’Ajuntament i al Consell Comarcal fins fa unes setmanes?
Hi ha de tot. A alguns me’ls estimo i aprecio molt i amb d’altres hi ha hagut un gran distanciament. Fins i tot amb alguns no hi ha cap mena de relació. En això crec que hi pot haver influït la diferència d’edat, perquè jo soc pràcticament vint anys més jove. Però una cosa és la política i l’altra les persones. Em quedo amb les persones.

Coneixia l’existència de Cabró de Raça Ripollesa a Twitter, abans que li atribuïssin a vostè?
Sí, el coneixia. Aquest perfil m’havia respost tres o quatre vegades. He de dir, però, que eren respostes que no feien cap mal ni faltaven al respecte. De fet, aquesta tendència és habitual en un perfil que m’he mirat de dalt a baix cinquanta vegades.

Considera greu que representants públics tinguin perfils anònims a Twitter?
Si algú vol tenir-ne, mentre no es faci passar per una altra persona o falti greument a altra gent, a mi no em fa res. Sobretot si és irònicament o per encendre el debat en determinades situacions.

El candidat de la CUP diu que algun altre membre del govern té perfils anònims. En té cap constància?
Sí, i li he dit a aquesta persona.

Creu que hauria de plegar, en cas de demostrar-se?
No. No crec que calgui plegar. Mentre hi hagi un punt d’ironia, de broma, de crítica, però no afecti determinats nivells de privadesa, hauria d’estar permès.

A banda de l’escarni d’haver-lo fet fora de l’equip de govern o de les acusacions que ha rebut, l’han denunciat judicialment, tal com es va insinuar en la roda de premsa de Junts?
No en tinc constància. I en tot cas no em denunciarien a mi, sinó a un compte de Twitter o de xarxa social.

Què li ha dit el seu advocat sobre aquesta qüestió?
N’he parlat amb el meu advocat, Carles Monguilod, i m’ha dit que no hi perdés ni un minut, perquè analitzat en profunditat no hi ha cap mena de preocupació tant si fos un perfil meu com si no. Em va dir que no m’escarrassés a demostrar que no n’era l’autor, perquè no hi havia cap delicte. Pel que fa al número de telèfon, em va comentar que mentre no hi hagués cap cost associat, tampoc hi ha delicte. En el meu telèfon no s’ha donat aquesta circumstància i no es podria prendre cap acció al respecte.

Va considerar que li havien violentat la privacitat, quan els serveis informàtics van investigar la línia de telèfon mòbil que el mateix Ajuntament li havia proporcionat?
He parlat amb aquests serveis informàtics i m’han dit que no s’ha fet absolutament res d’això. Que simplement es va fer una comprovació per si hi havia vinculació d’un perfil d’una xarxa social amb el meu telèfon. Aquesta consulta va constatar que el número acabava amb 65, igual que el que jo tenia. Però hi ha altres números de telèfon de l’Ajuntament que també acaben en 65, a banda dels de persones. No en trec cap conclusió.

Creu que va ser una coincidència que el fessin fora de l’equip de govern sis hores després que EL 9 NOU publiqués que liderarà un nou grup independent a les eleccions municipals?
No crec que ho fos. Els fets demostren les causes, i les causes tenen conseqüència de fets. En el moment que va aparèixer la notícia es va efectuar el cessament de forma imminent i taxativa.

L’alcaldessa de Campdevànol ja l’ha presentat. Quan serà el seu torn?
Estic content que Dolors Costa ho hagi oficialitzat, me l’aprecio moltíssim. En el meu cas la decisió no està presa. Em dono una setmana. Veurem.

Jordi Munell serà el primer de saber-ho, tal com va dir-li al ple de febrer?
A banda de la meva família més propera, sí, mantinc el que vaig dir.

Li van plantejar presentar-se de nou amb el grup de Junts, encara que no fos com a cap de llista?
A escala local o comarcal no hi va haver cap contacte. Però em van citar d’amagat amb el secretari general, Jordi Turull, i amb el secretari d’organització, i vam estar una hora i mitja parlant de diversos temes.

Tots els fets de les últimes setmanes han contribuït a posar-lo encara més en el mapa dels candidats a l’Ajuntament de Ripoll?
No ho sé. Fa mesos que es van fent enquestes, entenc que finançades pels partits, on se’m posava com a candidat. Se n’ha parlat de manera recurrent.

A Sílvia Orriols sembla que el cordó sanitari no li ha anat malament per donar-se a conèixer.
Per mi no ha existit mai, el cordó sanitari. Es va pactar amb la resta de partits que cap no assumiria l’alcaldia amb l’ajuda d’aquesta formació. Jo saludo a tothom pel carrer. Una de les poques persones que no me’l torna és aquesta senyora.

La candidata de Junts, Manoli Vega, va dir que no pactaria amb vostè per fer equip de govern en cas de tenir-ne la possibilitat… Quina lectura en fa?
Primer hauria d’oficialitzar la meva candidatura. Després hauria d’entrar com a regidor. I molts comentaris previs a les eleccions es converteixen en gripaus que cal empassar-se. Ho hem vist en tots els graons de la política.

En quin moment va percebre que hi havia un trencament entre vostè i alguns regidors de l’equip de govern de Ripoll?
La relació amb alguns s’ha refredat en el temps, però no sabria dir-ho. Amb cada persona ha estat diferent. Amb alguns encara hi mantinc una excel·lent relació.

I amb consellers de l’ens que presideix?
Estaríem en la mateixa situació. A alguns els aprecio bastant. A d’altres no tant. En tot cas, respecto totes les voluntats, opinions i maneres de fer.

Pensa que el president de Junts al Ripollès, Joan Manso, ha paït perdre el control del Consell i de l’Ajuntament de Campdevànol?
Ha fet un altre camí. Jo tenia entès que sortia de la política. Sembla que no ha estat així del tot.

Fa quatre anys Fina Guix va tenir un final similar a l’equip de govern del qual vostè formava part, per haver optat per una altra opció. Se’n penedeix, ara, de no haver estat més empàtic amb ella?
Considero que vaig ser com havia de ser. La diferència és que ella era militant o associada al partit mentre feia llista amb un altre. Jo no he estat mai militant de Junts.

Per què no?
Vaig fer-me militant del PDeCAT perquè m’ho van demanar a escala municipal, per donar-li una ajuda. Mai he tingut aspiracions dins d’un partit, el que m’agrada és fer poble i comarca. Quan hi va haver el trencament entre PDeCAT i Junts, vaig sortir-ne i ho vaig aprofitar per mantenir-me com a independent.

Al Consell té el suport dels alcaldes de Sant Joan, Camprodon, Campdevànol, i de l’expresident Enric Pérez. Quin valor hi dona?
Per mi és molt important. Són gent amb molta vàlua.

Li agradaria que Xavier Guitart i Ramon Roqué també s’integressin en un grup independent?
Són dues persones amb qui m’entenc a la perfecció. El que facin estarà ben fet, i jo els ajudaré tal com ells m’han ajudat a mi, siguin del partit que siguin. A Guitart el conec des de fa molt, i a Roqué el considero el millor alcalde del Ripollès en els últims anys.

Com va aconseguir liderar el grup de Junts al Consell, sense ser-ne militant?
Ho va decidir Joan Manso. Li vaig dir que potser hi havia altres persones que s’ho mereixien més o que tenien més experiència, com ara Pep Coma, però no es va donar aquesta opció.

Creu que té opcions de liderar el futur Ajuntament, o de retruc el Consell Comarcal? Si em tornés a presentar seria per intentar guanyar. Segurament no repetiria com a president de Consell Comarcal, perquè penso que és bo que s’alternin els càrrecs a les institucions. Així i tot, ha estat una experiència grandiosa i amb un equip espectacular, des de la persona de recepció fins als de la quarta planta.

LA PREGUNTA

Anireu aquest any a les manifestacions per la Diada?

En aquesta enquesta han votat 136 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't