EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Torelló aprova el pressupost ‘in extremis’

Sis vots a favor de l’equip de govern i deu abstencions de la totalitat de l’oposició. Aquest resultat va permetre, finalment, que al ple d’aquest dilluns l’Ajuntament de Torelló aprovés el pressupost d’aquest 2023

El 9 Nou
01/03/2023
Torelló

Una cadira buida de l’equip de govern (per la baixa d’un regidor) podia comportar que malgrat haver arribat al ple, els pressupostos de l’Ajuntament de Torelló d’aquest any, quedessin penjats. La previsió era que el PSC votés en contra i hi havia la possiblitat que la CUP també ho fes després que es trenqués l’acord d’abstenció. Això podia suposar un empat a 7, ja que amb Junts van pactar abstenir-se, i haugés fet falta el vot de qualitat de l’alcalde per desempatar. En faltar un regidor republicà el govern podia tastar, de nou la minoria. Finalment, però, els tres grups de l’oposició es van abstenir.

La manca de confiança va ser la que van retreure des de la CUP en la seva argumentació, ja que encara se senten traïts perquè ERC també va negociar els pressupostos amb Junts.

El pressupost supera els 22 milions d’euros i segons l’alcalde, ha estat complex ja que ha d’afrontar un augment del 114% del cost del consum energètica i del 360% del gas. Amb tot remarca que no han pujat impostos.

Pel que fa a les inversions sumen més de 7 milions, entre el s quals n’hi ha un i mig per a les obres del centre cultural del club, de les quals ahir van anunciar que han rebut una nova subvenció que permetrà finançar gairebé el 50%. També es preveu mig milió per reformar el mercat municipal.

LA PREGUNTA

Creu que la taxa d’alcoholèmia per poder conduir s’hauria de rebaixar?

En aquesta enquesta han votat 695 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't