EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Torelló tanca dilluns els contenidors tot i la polèmica de les targetes

L’oposició retreu a l’equip de govern la gestió i les llargues cues que s’han generat

Per anar a llençar les escombraries als nous contenidors de Torelló farà falta tenir una targeta o haver-se donat d’alta a l’aplicació mòbil a partir de dilluns.

L’equip de govern ha decidit mantenir la data del tancament dels recipients prevista, el 3 de juny, malgrat que la setmana passada van acordar allargar una setmana el dispositiu a l’edifici de Can Parrella per donar més marge als veïns per anar a recollir les targetes, arran de la polèmica per les llargues cues de més de dues hores i mitja que es van generar els primers dies.

L’alcalde, Marçal Ortuño (ERC-JpT), explicava que “en els processos d’entrega se sol arribar al 80%” i en el cas de Torelló, a falta de sumar les que es van repartir aquest dijous i divendres, ja es fregava el 75%.

Per tant, consideren que les dades ja són les que preveien abans d’iniciar la campanya. Amb tot, els informadors continuaran a Can Parrella dilluns, dimecres i divendres vinent al matí i dimarts i dijous a la tarda repartint targetes.

Ja al ple de dilluns, després de rebre les crítiques també per part dels grups de l’oposició, Ortuño va detallar que estaven a l’expectativa de com evolucionava el repartiment per decidir ajornar o no la posada en marxa del nou sistema de recollida de residus. Llavors s’havien lliurat el 60% de targetes.

Els més bel·ligerants van ser els regidors del PSC. La portaveu, Roser Roma, va “felicitar el govern per com de malament que ho esteu gestionant”. Apuntaven, com també deien des de la CUP, que es podien habilitar punts de recollida per barris.

El PSC també considerava que es podien haver enviat als domicilis i fer reunions informatives, a banda que consideraven que Can Parrella no és prou accessible. Ortuño va respondre que amb l’empresa que ho gestiona van valorar que si ho feien per barris reduïa els dies de la campanya i que pel que fa al repartiment per les cases no disposaven de les aplicacions “per fer-ho amb seguretat com els bancs”.

Des de la CUP, Mercè Piqué també va dir que “continuem sense entendre com seran intel·ligents” més enllà que s’obrin amb una targeta o una aplicació del telèfon mòbil. Junts va expressar dubtes sobre com es gestionaran als polígons.

Un cop en marxa el nou sistema el consistori preveu passar d’un índex del 65% de recollida selectiva a superar el 80%.

LA PREGUNTA

Creieu que el Barça de Hansi Flick pot fer una bona temporada amb la plantilla que té en aquests moments?

En aquesta enquesta han votat 249 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't