EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Tot per escriure a Roda

ERC, amb Toni Mas al capdavant, i Ara Roda, de l’exalcalde, Albert Serra, empaten a tres regidors mentre que la resta de forces aconsegueixen representació

Fa una vintena d’anys que a Roda de Ter no hi ha cap majoria al consistori. Les forces polítiques estan acostumades a pactar. El 2019, Independents per al Progrés de Roda (IPR) i Esquerra Roda Republicana van empatar a regidors, i Junts va tenir la clau per donar l’alcaldia als independents.

I aquestes municipals feien preveure que aquesta tendència es mantindria. S’hi van presentar el doble de llistes que fa quatre anys (en total sis) per la trencadissa que hi ha hagut durant el mandat i per la irrupció del socialistes al tauler de joc. I com fa quatre anys, s’ha replicat un empat.

Aquest diumenge, ERC amb Toni Mas al capdavant va aconseguir la majoria de vots (600) i tres regidors, però no podran governar sols. Trepitjant-li els talons i amb els mateixos regidors (3) hi ha Ara Roda de l’exalcalde Albert Serra, que va sumar-ne 474.

Precisament, el partit que abans encapçalava Serra, IpR, amb Yolanda Tristancho al capdavant, va guanyar dos regidors amb 345 vots. Frec a frec i empatats gairebé en nombre de vots també van obtenir dos regidors Junts i Sumem per Roda (llista associada al PSC), amb els candidats Albert Aguilar i Elisabet Contreras. De Rodem!, només entra com a regidor el seu cap de llista, Joan Moreno.

Diumenge al vespre, Toni Mas (ERC) explicava a EL 9 TV que, “amb ganes i amb el deure d’encapçalar l’Ajuntament”, tindran la feina “de cohesionar i tirar endavant un govern”. Sense cap preferència: “Hem de contactar amb totes les forces”. Per tant, la frase de Miquel Martí i Pol que dona la benvinguda al poble –i que es repeteix fins a la sacietat en moltes campanyes electorals– funciona més que mai: “Tot està per fer i tot és possible”.

LA PREGUNTA

Creieu que el Barça de Hansi Flick pot fer una bona temporada amb la plantilla que té en aquests moments?

En aquesta enquesta han votat 286 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't