EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Turull rebutja des de Vic unificar d’entrada les taules de negociació

El secretari general de Junts ha visitat el Mercat Medieval i, en relació al dia de la Constitució, ha ironitzat que “els que més la defensen són els primers de que la incompleixen”


06/12/2023

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha assegurat aquest dimecres a Vic, on ha visitat el Mercat Medieval, que fusionar les taules de negociació seria “començar la casa per la teulada”. Segons diu, “el primer que cal fer és posar-nos d’acord sobre què anem a defensar”.

En aquest sentit, subratlla que Junts “està disposat” a parlar “per refer la unitat estratègica independentista”, però afegeix que això no ha d’anar “en detriment” de la taula de negociació. “Junts ha de fer el bo i el millor perquè la negociació funcioni”, ha subratllat.

Coincidint amb el dia de la Constitució, Turull ha dit que “no hi ha res a celebrar” i ha assegurat que la cúpula judicial espanyola que “tan defensa la Constitució és la primera en incomplir-la perquè fa cinc anys que està caducada”.

Jordi Turull ha visitat aquest dimecres el Mercat Medieval de Vic acompanyat de l’alcalde de la ciutat, Albert Castells, i el diputat Eduard Pujol. En declaracions als mitjans, el secretari general de Junts ha respost les peticions perquè Junts i ERC es reuneixin en una mateixa taula de negociació amb el PSOE.

Segons ha dit, fusionar les taules de negociació seria “començar la casa per la teulada” perquè, assegura, primer cal posar-se d’acord amb què cal defensar.

Per Turull, ERC i Junts no han compartit objectiu durant els últims quatre anys. En una taula, diu, que “el PSOE va agafar per intentar anestesiar el moviment independentista”.

Si bé ha reafirmat la voluntat del seu partit “per intentar refer la unitat independentista”, el portaveu de Junts ha defensat que això no pot anar en detriment de la negociació.

Per altra banda, i coincidint amb el dia de la Constitució, Turull ha lamentat que els qui més la defensa “són els primers que la incompleixen”. En aquest sentit, ha fet referència a la cúpula judicial que, recorda, “fa cinc anys que està caducada”. “El que volen és mantenir-se en aquest nexe que representa cada vegada més la Constitució”, ha assegurat.

LA PREGUNTA

Creieu que el Barça de Hansi Flick pot fer una bona temporada amb la plantilla que té en aquests moments?

En aquesta enquesta han votat 291 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't