EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Vic aprova el cartipàs gràcies a l’abstenció dels dos regidors del PSC

Des d’Esquerra Republicana i la CUP consideren que els sous de l’alcalde i els regidors amb més dedicació són desorbitats i, alhora, desproporcionats

El 9 Nou
18/07/2023
Vic

Amb el plenari dempeus dedicant un minut de silenci a Pere Girbau. Així arrencava el ple que l’Ajuntament de Vic celebrava aquest dilluns, coincidint amb el dia de dol oficial que el consistori va decretar amb motiu de la mort de l’empresari i exalcalde vigatà. L’homenatge a Girbau donava pas al ple de cartipàs; una sessió que a Vic s’ha fet esperar per la casuística d’un govern en minoria que a partir d’ara haurà de començar a buscar suports a l’oposició si vol avançar.

Els socialistes van abstenir-se als punts més controvertits de l’ordre del dia: un d’ells, el que feia referència a les retribucions i indemnitzacions dels membres de la corporació. Unes retribucions que per Esquerra Republicana, que hi va votar en contra, no són ètiques. Els regidors de la CUP van criticar que s’equiparin les retribucions de totes les regidories en funció de la dedicació i no de la seva envergadura. Pels anticapitalistes no és raonable que el sou de Bet Piella -que a banda de la primera tinença d’alcaldia ostentarà sis regidories- sigui el mateix que Elisenda Carrera, regidora d’Ara Vic, que n’ostentarà tres, i de molt menys pes.

També van votar-hi en contra els dos regidors de Som Identitaris i Arnau Martí de Vic En Comú Podem.

Aquí pots veure el ple sencer:

LA PREGUNTA

Està d’acord que Brussel·les plantegi camps fora de la Unió Europea per deportar migrants?

En aquesta enquesta han votat 1617 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't