EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

[VÍDEO] Expectació pel polèmic toc i la megafonia del campanar de Vic

Desenes de persones i mitjans de comunicació han anat a sentir el so del campanar de Vic arran de la polèmica

Desenes de persones han anat a escoltar aquest dijous al vespre el toc de cometent i la megafonia posterior davant del campanar de Vic, a la plaça Major. Ho feien arran de la polèmica que s’ha generat pel missatge que hi sona que diu, amb la veu de l’actor Lluís Soler: “No normalitzem una situació d’excepcionalitat i d’urgència nacional. Recordem cada dia que encara hi ha presos polítics i exiliats. No ens desviem del nostre objectiu, la independència de Catalunya”. Es tracta d’un missatge acordat entre l’Ajuntament, l’ANC de Vic, el CDR de Vic i Òmnium Osona.

Diversos mitjans de comunicació d’àmbit estatal hi han fet connexions en directe. Els ciutadans de la plaça han aplaudit i han fet crits de llibertat quan han acabat de sonar les campanes.

El toc de sometent va començar a sonar cada dia a les 8 del vespre al campanar de Vic just abans de Nadal. Durant un minut s’apagaven els llums de l’arbre del centre de la plaça i es deixava el llaç groc encès mentre sonaven les campanes. El missatge sonor s’hi va afegir al juliol però com que sonava fluix es va esperar a reparar la megafonia. Des de la setmana passada se sent des de tota la plaça.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 927 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't