EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La CUP confia a aconseguir el tercer regidor a Ripoll

La llista que lidera Dani Vilaseca proposa fer una xarxa de calor al barri de Sant Pere per i una súper illa al de la carretera de Barcelona.

L’Alternativa per Ripoll-CUP està agafant embranzida a mesura que avança la campanya electoral i el seu candidat a l’alcaldia, Dani Vilaseca, ja parla obertament “d’intentar aconseguir un tercer regidor” al consistori. Els cupaires van reunir una cinquantena de persones en l’acte central de campanya, aquest diumenge a la pista Esteve Badia (batejada amb aquest nom gràcies a una moció seva) del barri de Sant Pere, per explicar el seu programa electoral.

Un acte que va comptar amb la participació de l’exdiputat al Parlament David Fernàndez i l’exregidora a l’Ajuntament de Barcelona i actual veïna de Sant Pau de Segúries, María José Lecha, que va assegurar que la sanitat de la comarca estava “privatitzada”. Per la seva banda, Fernàndez va apuntar que l’ApR-CUP és la millor garantia “perquè allò que construïm, continuï pels qui vindran”. A més a més, va celebrar que a Ripoll hi hagi unitat en el “bloc democràtic” per frenar l’ascens del “feixisme”. “No n’està exempt cap país ni cultura i tots tenen el mateix discurs d’odi, persecució, deshumanització o segregació”, completava.
Vilaseca va dividir el programa de l’ApR-CUP en tres grans eixos: millorar les condicions de vida, la transició ecològica i un Ripoll amb esperança. El primer apartat vol revertir l’abandonament que pateix el Ripollès en els transports, la sanitat i l’educació “perquè no hi hagi ningú que passi gana o fred a l’hivern”.

En el segon eix, volen que Ripoll sigui capaç de ser sobirà energèticament, mentre que en el tercer, volen un futur “feminista i amb un teixit associatiu viu que, entre altres coses, freni l’auge de l’extrema dreta”.
Els cupaires porten un programa extens, però en destaca la xarxa de calor que volen impulsar al barri de Sant Pere, ja que “és un barri popular on no tothom pot pagar les factures i volem abaixar els costos energètics”. També volen crear una súper illa al barri de la carretera de Barcelona per desviar el trànsit, millorar la transició energètica i fer-hi més espais verds. “A Ripoll fa 12 anys que no es fan habitatges públics”, concloïa Vilaseca. Al barri Vell volen seguir rehabilitant pisos i destinar-los a lloguer social “amb un preu assequible”.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 926 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't