El nou producte de Formatgeries Montbrú de Moià, el Cheesefuet, és el guanyador en la categoria agroindústria dels premis PITA d’aquest any. Aquests premis, que es lliuraran el proper 30 de gener, els atorga el DARP de la Generalitat a la millor innovació en productes i empreses. El Cheesefuet és un nou producte lacti que presenta les característiques dels embotits ibèrics gràcies al desenvolupament i millores en els mètodes d’elaboració. Es va buscar un formatge que permetés quallar l’embotit i van fer falta diverses proves per acabar trobant les millors opcions de conservació i presentació del producte per a la seva comercialització. Formatgeries Montbrú, que ha fet 30 anys aquest 2019, és de les poques formatgeries de l’Estat que controla tot el cicle de producció, des del munyit de la llet fins a l’envasat per al consumidor. Produeix més de 30 tones de productes l’any tant de productes lactis com formatges especialment de cabra, ovella i búfala.
En aquesta categoria ha quedat com a finalista Noel Alimentària, de Sant Joan les Fonts (la Garrotxa), per la innovació en la industrialització de productes tradicionals a ecològics, i ha quedat finalista Carrera d’en Bas (la Garrotxa). En la categoria de jove emprenedor innovador ha guanyat Maria Costa Ferrer, de l’Escairador, de Berga (Berguedà), per la recuperació de varietat de cereals tradicionals i l’antic ofici de l’escairador, i ha quedat finalista Eduard Borràs Pujadas, d’Hawo Fruits Spain, SL, de l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp), pel seu model en la producció, comercialització i distribució de fruita i verdura ecològica. Els premis estan dotats amb 6.000 euros, mentre que els finalistes tenen una dotació de 2.000 euros.
En aquesta edició dels premis, que es donen des de l’any 2001, s’hi han presentat un total de 23 candidatures.
Premi PITA per a Formatges Montbrú de Moià
EL DARP guardona el Cheesefuet, un producte lacti amb característiques dels embotits ibèrics
Notícies relacionades
{{ comment.text }}