EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Quan sortir a fora no té preu

Les immobiliàries han detectat que a causa de la pandèmia i el confinament creix la demanda d’habitatges amb balcons o terrassa

Balcons, terrasses, finestres i jardins es van convertir en l’única vàlvula d’escapament de moltes famílies a l’hora de mantenir el contacte amb l’aire i el sol durant les setmanes de confinament a causa de la Covid-19. Ara, passada la sotragada de l’aïllament més estricte, la tendència es manté i el mercat immobiliari continua immers en una sacsejada perquè han canviat les preferències de compradors i llogaters. “Nosaltres ho hem detectat sobretot amb les cerques a través de la pàgina web”, explica Àngel Isern, administrador de la immobiliària L’Habitatge (Vic), “els últims mesos han augmentat les visites a cases i pisos amb sortida exterior”. Segons els estudis de portals com Fotocasa, també hi ha més tirada a fixar-se en habitatges amb bones finestres que garanteixin la claror natural, o a donar importància a uns metres quadrats extres pensant en si cal adaptar algun racó de casa al teletreball.

En d’altres casos, el replantejament no s’ha centrat només en les quatre parets d’un habitatge, sinó en tot l’entorn. I és que tal com assegura Montse Crusellas, a Finques Bach (Vic) estan atenent molts veïns de l’àrea metropolitana de Barcelona que opten per un canvi d’aires: “Com que hi ha bona connexió, continuen anant-hi a treballar cada dia, però pel mateix preu prefereixen viure en un pis d’aquí més gran i amb sortida exterior”. Per comprar, això sí, hi ha menys problemes que a l’hora de llogar, ja que als municipis amb més població d’Osona hi ha poca oferta d’habitatge en aquest règim i les immobiliàries reben una allau de peticions cada cop que n’apareix un. “El 2008, quan va començar la crisi, a Vic es venia molt bé i ja no hi havia un excés de pisos per llogar”, explica Isern, “des de llavors fins al 2018 pràcticament no es va entregar cap obra i les normatives fan que rehabilitar tampoc sigui fàcil. El que surt de nou és car i amb els sous actuals no tothom s’ho pot permetre”.

Tractant-se d’una ciutat universitària, un altre fenomen que explica els moviments al mercat immobiliari vigatà és el dels pisos d’estudiants, ecosistema que també ha canviat amb la crisi del coronavirus. “Normalment al juliol ja deixàvem tancats tots els contractes d’aquest tipus, però amb la incertesa de com seran les classes, la presencialitat… aquest any s’està anant més tard”, conclou Crusellas.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't