EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Roda pateix el pont de Manlleu

Les obres, que hi han tallat el trànsit, desvien els cotxes cap a pobles veïns; Roda en pateix les conseqüències

Les controvertides obres d’ampliació del pont de Manlleu, que han obligat a tallar-lo al trànsit, provoquen efectes secundaris en municipis veïns. Roda és el més damnificat. Els milers de vehicles de mitjana que passaven pel pont diàriament en dies laborables han hagut de buscar rutes alternatives. Una d’elles és la de Roda, poble escorxat per una carretera que creua el nucli urbà de punta a punta. Aquesta carretera, que segons l’estudi EuroRAP de l’any passat suporta un trànsit de 12.000 vehicles diaris, ara ha vist com encara s’ha incrementat. A les hores punta, els embussos són una constant. L’alcalde, Albert Serra, d’IPR, ho té clar: “L’única solució és la paciència”.

Ho va dir al ple d’aquest dimarts com a colofó d’una resposta al grup de l’oposició, ERC, sobre els embussos a Roda des que, dimecres de la setmana passada, es va tallar el pont al trànsit. La visió des de Manlleu és coincident. El regidor d’Urbanisme, Enric Vilaregut, reconeixia també al ple de dimarts que on més s’han notat les obres és a Roda i a les entrades i sortides de l’eix i la C-17 a l’altura de Chocovic. De remei immediat no n’hi ha, però recordava que estan en contacte permanent amb Serra i que prèviament a l’inici del tall es van reunir amb Mossos d’Esquadra per advertir-los sobre l’augment –previsible– de les cues a Chocovic. “Nosaltres hem fet el que tocava”, va assegurar.
A Roda, l’alcalde hi afegia que dilluns es van reunir amb Generalitat i Diputació. “La intensitat de trànsit és molt gran”, va admetre després d’explicar que s’estan estudiant accions “a la zona del CAP”, un punt complex perquè conflueixen diversos carrers. Opcions que s’han posat sobre la taula, com deixar els semàfors en taronja o disminuir el temps de verd per als vehicles que s’incorporen a la carretera principal des dels carrers adjacents –ara només és de 10 segons–, l’Ajuntament no les veu amb bons ulls. Evitar algun gir a l’esquerra sí que es podria fer. “Es pot fer alguna millora, però serà poc substancial”, va dir Serra.

El portaveu d’ERC, Roger Corominas, va dir que aquestes reunions “arriben tard” i, tot i admetre que de solució òptima no n’hi ha cap, sí que va demanar que es prenguessin mesures, com variar l’horari dels vigilants perquè tinguessin presència al carrer a 3/4 de 8 del matí, un moment en què podrien ajudar a alleugerir el trànsit. Serra va dir que l’hora punta era a 2/4 de 9, i que els municipals estaven sobre el terreny.
A Manlleu, l’oposició també va qüestionar alguns aspectes relacionats amb les obres, sobretot pel que fa a la senyalització. “Veiem que hi ha cotxes i camions que continuen entrant i que han de girar a Vista Alegre”, apuntava la regidora de la CUP Laura Generó. Vilaregut, que també hi havia fet esment, li va donar la raó i va explicar que s’ha demanat permís al propietari de la benzinera per habilitar-hi un giratori i, d’aquesta manera, evitar molèsties als veïns. També es reforçarà la senyalització “amb un rètol més gran a l’entrada”.

El PDeCAT va demanar que es millori la seguretat del pont, l’in situ per a qui hi passa a peu, i Isabel Casadevall va defensar que els treballs no s’haurien d’aturar durant el cap de setmana: “És vergonyós i indignant veure les obres parades tenint en compte els danys col·laterals que representen pels veïns de Vista Alegre, pels ciutadans de Manlleu i, en definitiva, pel conjunt de la comarca d’Osona”. També va carregar contra la gestió de l’anterior alcalde, Pere Prat, d’ERC, per no haver aconseguit la construcció d’un segon pont a Manlleu en època de vaques grasses: “No va saber aprofitar els anys de majors ingressos de la bombolla immobiliària i de govern del tripartit”.

Al final del ple van intervenir els veïns de Vista Alegre, que van tornar a demanar una reunió amb l’alcalde, Àlex Garrido, i van criticar que només se’ls permeti aparcar un cotxe per família al pàrquing de la plaça Fra Bernadí. Vilaregut va subratllar que, en col·laboració amb ells, s’estan redefinint els horaris i parades del servei de transport urbà que s’ha habilitat; i Garrido, que es contractaran dues persones perquè estiguin permanentment al barri i facin d’enllaç entre veïns i Ajuntament.

LA PREGUNTA

Està d’acord que el salari mínim pugi 50 euros més al mes?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't