EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Sant Joan preestrena el futur hotel i restaurant de Sant Antoni

A dos mesos de les eleccions, i al cap de deu anys d’obres, dissabte s’hi van fer portes obertes

La carretera que porta des de la collada de Santigosa fins a l’ermita de Sant Antoni va omplir-se dissabte de vehicles de santjoanins que no es van voler perdre la jornada de portes obertes que servia de presentació oficial d’aquest espai reformat, amb molta solera entre la població. Molts van anar-hi també a peu, en una excursió recurrent pels vilatans, afavorint que la reestrena d’un edifici que fa més de deu anys que està en procés de restauració i rehabilitació fos un bany de masses. Tant la gent que hi tenia un interès afegit –polítics de l’equip de govern i de l’oposició, i els diferents industrials locals i treballadors de l’hotel-restaurant Abbatissa que la Fundació MAP hi gestionarà– com els que simplement consideren Sant Antoni com a part ineludible de la seva identitat santjoanina van acumular-se davant de la porta de l’edifici a les 12 del migdia.

La preestrena celebrada dos mesos abans de les eleccions de finals de maig no tindrà continuïtat fins que a mitjan estiu pugui obrir definitivament, un cop aconseguits tots els permisos necessaris. Més de dos milions d’euros han servit per consolidar l’estructura d’aquesta masia del segle XVIII, que s’ha ampliat perquè no només pugui fer les funcions de restaurant convencional, tal com ja va ser utilitzat durant dècades, sinó també com a sala de banquets per a 150 comensals (n’hi ha poques al Ripollès amb aquest aforament). A sota d’aquesta està previst fer-hi un spa. Una recepció diàfana, l’espai de cuina i de menjador i a continuació un establiment preparat per a les trobades socials d’aquesta època van sorprendre els visitants, que a més van poder constatar un espai exterior que convida a respirar enmig de la natura, o bé acudir-hi a fer pícnic.

Les aportacions de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i l’Ajuntament santjoaní esperen servir per convertir Sant Antoni –tancat des de fa uns 30 anys– en un referent de la restauració al municipi, i també per ampliar l’oferta de pernoctació (14 habitacions) en el que es considera com a turisme sostenible. El nom del negoci que s’hi ha vinculat fa clara referència a l’etimologia de la població santjoanina. El conjunt té origen en l’ermita, que és de la parròquia i està enganxada a la casa.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 499 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't