EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Sant Julià omple l’agenda d’obres

Entre aquest estiu i la tardor està previst que comencin les dels itineraris de vianants i bicicletes fins al Puig i la Font d’en Titus, el carrer de la Rambleta i el de la Creu del Tall

Sant Julià de Vilatorta preveu una agenda atapeïda d’obres durant el segon semestre d’aquest 2020. Les primeres a començar seran les de l’itinerari de vianants i bicicletes que enllaçarà el polígon i la urbanització del Puig amb el nucli urbà del poble. El ple de l’Ajuntament va aprovar dilluns adjudicar-les a Pasquina, una empresa berguedana que en principi hauria d’iniciar els treballs a finals de juliol, un cop formalitzat el contracte. En aquest cas les obres s’allargaran més de mig any i serviran per construir un itinerari que donarà continuïtat al que actualment ja discorre en paral·lel a la carretera de Vilalleons (BV-5202) fins al trencant de la Boscana.

També implicaran la construcció d’una plataforma elevada a l’encreuament de la pujada de les Set Fonts amb el carrer del Puig. En total l’Ajuntament hi destinarà 400.000 euros, mentre que la Diputació de Barcelona hi aporta els 800.000 restants. Quan l’itinerari sigui una realitat, els treballadors del polígon i els veïns de la urbanització disposaran d’una ruta segura per desplaçar-se a peu o en bicicleta al centre de Sant Julià. Un altre canvi important és que els vehicles que vinguin o circulin cap a Vilalleons hauran de passar sempre pel polígon, ja que l’actual tram de carretera entre la Boscana i el revolt de la Quintana es reservarà exclusivament per a vianants, ciclistes i persones que n’hagin de fer ús a l’hora d’accedir a les seves finques.

Entre el juliol i el setembre l’Ajuntament, format íntegrament per 11 regi-dors d’Acord per Vilatorta i Vilalleons, també preveu adjudicar les obres de reforma del carrer de la Rambleta, que van en pack amb les de l’itinerari de vianants des de la carretera principal a la Font d’en Titus, i la urbanització del carrer de la Creu del Tall. En el primer cas, la via passarà a ser de plataforma única, amb prioritat per a les persones a peu, i finalment es conservaran els plataners, tal com reclamava una plataforma ciutadana que la primavera passada va recollir més de 900 signatures.

La regidora d’Urbanisme, Montse Piqué, va explicar dilluns que els veïns que viuen en aquest carrer han presentat força al·legacions incidint en la “no necessitat de tirar endavant el projecte i el cost excessiu dels materials que es faran servir”. Les obres pugen a 574.000 euros finançats per la Diputació de Barcelona, fons europeus, l’Ajuntament i contribucions especials dels veïns.

Pel que fa al carrer de la Creu del Tall, el canvi més destacat és que s’asfaltarà i que les escales que hi ha a la intersecció amb el de la Mercè es convertiran en una rampa. El projecte ha incrementat el cost fins a 155.000 euros després d’acceptar i introduir-hi les aportacions que van fer els veïns per mitjà d’al·legacions. També aquí s’aplica un règim de contribucions especials.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 462 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't