Sant Julià de Vilatorta preveu iniciar la recollida porta a porta aquest mateix any 2017. D’aquesta manera, l’Ajuntament preveu rebaixar la despesa del tractament anual dels residus orgànics i també aproximar-se als pobles que millor reciclen a Osona, entre els quals Folgueroles, Tavèrnoles i Taradell.
Els quatre tipus de contenidors que avui dia hi ha als carrers de Sant Julià podrien desaparèixer aquest any si l’Ajuntament aconsegueix l’objectiu que s’ha marcat: fer realitat el porta a porta al poble abans que s’acabi el 2017. El percentatge de recollida selectiva actualment hi ronda el 52%, una xifra en què el municipi s’ha estancat els darrers anys, només amb petites millores pel que fa al multiproducte, els residus com ampolles o cartó que van al contenidor groc i blau. Amb el porta a porta, a banda de fomentar el reciclatge, l’Ajuntament vol evitar l’encariment del cost per tractar els residus, ja que els propers anys el cànon d’abocador, en aquest cas el d’Orís, pujarà fins arribar als 47 euros per tona el 2021.
Actualment Sant Julià genera més de 1.230 tones de residus cada any, gairebé el doble que Folgueroles. Rodríguez apunta que la xifra és elevada perquè rep escombraries dels pobles veïns, entre els quals precisament Folgueroles, Calldetenes o Santa Eugènia, municipis que fan tots recollida porta a porta. Tenint en compte que Sant Julià és un municipi força disgregat, amb urbanitzacions i el nucli de Vilalleons, on sigui difícil implantar-hi el porta a porta, l’Ajuntament hi preveu àrees d’aportació de residus.
{{ comment.text }}