EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Set empreses d’Osona convoquen els vuitens premis Innovacat

Es destinaran 55.000 euros a impulsar la innovació i l’emprenedoria

Amb l’objectiu de premiar projectes innovadors que poden ser futures empreses i que tinguin impacte a Osona, es va presentar aquest dijous la vuitena edició dels premis Innovacat, que es convoquen cada dos anys. El projecte, que va ser impulsat per l’Ajuntament de Manlleu i les empreses Bon Preu i Benito Urban, compta ara amb set socis. Els dos darrers, l’empresa Esbelt de Manlleu i Isern de Vic, s’hi han incorporat aquest any. La complementen les empreses Casa Tarradellas, Girbau Grup, Seidor i Quadpack Grup (substituint Benito). Qui ja no hi és La Farga Group. Aquest augment de socis també comporta que en aquesta edició a més dels dos premis per categories s’atorguin dos accèssits. La presentació del certamen, al qual es poden presentar els projectes que vulguin fins al 30 d’abril, es va fer a les instal·lacions d’Isern, a Vic. Marià Isern, conseller delegat d’Isern, va recordar que ells van ser una de les empreses guanyadores en l’edició de l’any 2010 i que, en el seu cas, “la innovació no és una opció, sinó una autèntica necessitat”.

Innovacat ha servit no només per fer de clúster d’empreses a la comarca sinó també per mostrar projectes que “més enllà del premi han fet un procés que no deixa de ser una oportunitat”, segons va dir Pere Girbau, de Girbau Grup, que també va afegir que a més “es valora el model de negoci i la innovació, que no ha de ser necessàriament tecnològica”. Eduard Farga, director general adjunt de Seidor, va afegir que amb aquest projecte es vol “connectar peces perquè el món és més gran fora que dins de l’empresa i per tant hi trobem talent”. El talent que pot fer que, com diu el lema dels premis, “això no és una pedra”, amb una pedra d’imatge, es converteixi en una altra cosa. Això ho va destacar Miquelina Saborit, cap de Comunicació de Casa Tarradellas, que veu els innovadors “com els que saben reinterpretar una pedra” i puguin acabar sent empreses “arrelades al territori, que és en bona part pel que vam crear els premis”, segons va dir Manel Prat, cap de Marquèting i Comunicació del grup Bon Preu.

David Altimiras, del grup Quadpack (que inclou Technotraf de Borgonyà), va dir que tot i que l’origen del grup no “és al territori, el nostre CEO [Tim Eaves] va optar per participar-hi com a grup”, tot i que Technotraf ja n’era soci. Finalment, Federico Segura, director general i conseller delegat d’Esbelt, de Manlleu, va reconèixer que veu com una bona opció per a la seva empresa ser al certamen perquè “com que nosaltres som fabricants de cintes transportadores i no hi ha ningú més per aquí que ho faci quedem com aïllats” i “sent egoistes, crec que amb un grup com aquest es poden intercanviar idees dels nous reptes que ens arriben sobretot en l’àmbit tecnològic”.

Un cop es tanqui la recollida es farà una presentació de cada un dels projectes el dia 4 de juny i el dia 30 es farà l’acta de concessió dels premis. En les diferents edicions del premi, des del 2006 i fins al 2018, s’han presentat un total de 267 projectes diferents.

El valor total dels premis i ajuts en espècies és de 55.000 euros. Hi haurà un premi de 20.000 euros per al guanyador en la categoria Empresa Avança i un de 12.000 en la categoria d’Empresa Jove, de menys de cinc anys d’antiguitat. Aquest any, i per primera vegada, s’atorgarà un accèssit de 5.000 euros a cada categoria.

LA PREGUNTA

La conducta de Puigdemont, com diu el conseller d’Interior, va ser “impròpia”?

En aquesta enquesta han votat 431 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't