EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El retorn a les aules per al curs 2023-24 arrenca amb normalitat

Les classes de batxillerat i cicles formatius començaran la setmana que ve. L’Institut de Vic s’ha convertit en el segon centre de Catalunya amb més alumnes: més de dos mil. L’Ajuntament insisteix a reclamar un tercer institut d’ESO i batxillerat a la ciutat

21.900 alumnes d’infantil, primària i secundària han encetat el nou curs escolar aquest dimecres a Osona i al Lluçanès. Les classes de batxillerat i dels cicles formatius començaran en els propers dies.

En total, a Osona i al Lluçanès hi ha escolaritzats més de 27.300 alumnes. En termes generals, el nou curs està marcat per la reducció de l’alumnat, i per tant de les ràtios, a causa de la davallada de la natalitat, i l’augment del personal docent.

Una de les novetats és la posada en marxa de la figura del referent de coeducació, convivència i benestar emocional. N’hi haurà més de 3.400 en el global del país.

També es fusionen els protocols existents en un d’únic perquè els docents puguin detectar millor situacions de violència masclista, LGTBI-fòbia o assetjament, entre altres, i entra en funcionament el nou registre de situacions de violència de l’alumnat.

La directora dels Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central, Gemma Boix, qualificava la jornada d’avui com l’arrencada de curs més tranquil·la dels últims anys en la roda de premsa que ha fet en una escola de Santpedor amb la delegada del govern, Montse Barniol. La vaga de docents convocada pels sindicats ha tingut un seguiment molt baix. Al migdia, el departament d’Educació l’ha xifrat en el 0,89%.

A Vic han començat les classes prop de 7.000 alumnes

Amb total normalitat. Així ha arrencat, aquest matí, el curs escolar 2023-2024 a Vic. En total, a la capital osonenca gairebé set mil alumnes d’infantil, primària i ESO han tornat a les aules. Dimarts vinent, dia 12, serà el torn dels alumnes de Batxillerat i de cicles formatius.

Nervis, abraçades de retrobament, motxilles plenes i cares de son però també d’il·lusió. Són els ingredients clau d’una fotografia que es repeteix anualment a principis de setembre: l’inici del curs escolar.

A la capital osonenca, aquest matí un total de 6.927 alumnes d’infantil, primària i ESO han tornat a les aules. Una xifra pràcticament idèntica a la que va registrar-se l’any passat i que, per tant, desentona amb la dinàmica del país que comença el curs amb menys alumnes.

És una dada que donava a primera hora l’alcalde Albert Castells a les portes de l’Institut de Vic; un centre que -amb més de dos mil alumnes entre ESO, Batxillerat i ensenyaments professionals- aquest curs s’ha convertit en el segon centre de Catalunya amb més nombre d’alumnes. Des d’aquest punt Castells ha assegurat que a Vic el curs ha arrencat amb total normalitat i ha animat a alumnes i docents a educar en la cultura de l’esforç. Tot un repte per una comunitat, ha dit, immersa en la societat de la immediatesa.

Que la compareixença del govern de Castells s’hagi desplegat a les portes de l’Institut de Vic, el més atapeït de la capital pel que fa a nombre d’alumnes, no ha estat casualitat. La regidora d’Educació, Elisabet Franquesa, ha tornat a insistir en la necessitat de construir un tercer centre d’ESO i Batxillerat a la ciutat. Una petició que ha dit, continuaran traslladant al Departament.

Tot plegat en el marc d’un inici de curs que ha arrencat amb més de mil vuit-centes famílies adherides a la línia d’ajuts que el consistori vigatà ha impulsat per primera vegada amb l’objectiu de finançar part de les despeses escolars i d’activitats de lleure. Una partida que ha comptat amb un total de 400.000 euros.

Com és habitual, durant els mesos d’estiu el consistori ha aprofitat per adequar els centres educatius. En total s’han pintat vint-i-quatre aules de la ciutat i s’han renovat tancaments a totes les escoles. També s’han iniciat les obres d’ampliació del menjador de l’escola Guillem de Montrodon.

LA PREGUNTA

Qui és el favorit a les eleccions als EUA?

En aquesta enquesta han votat 133 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't