QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS
EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Cafè de Sant Vicenç de Torelló, un cultiu pioner en clima continental

Després de dues germinacions, la tercera ha de permetre la primera recol·lecció el 2025

Quan pensem en la producció de cafè, sempre ens imaginem països del tròpic, amb unes condicions molt concretes. A Sant Vicenç de Torelló, Joan Giráldez i Eva Prat han tirat endavant un projecte que permetrà, si tot va bé, que l’any que ve es pugui recollir la primera collita de cafè produïda en un clima continental. La feina feta dels últims anys ha de donar els seus fruits ben aviat.

El projecte d’en Joan i l’Eva consisteix en produir cafè a la finca de Castellvilar, al terme de Sant Vicenç, la primera al món dedicada a aquest producte en un clima continental.

El cafè sempre té com a origen països tropicals o subtropicals, però el somni d’aquesta parella està a punt de donar els seus fruits. I és que després de dues germinacions, aquesta tercera formada per 5.000 plantes ha de permetre la primera recol·lecció el 2025 i saber quin sabor té aquest cafè, que alhora s’impregna dels matisos de les xirimoies, litxis, mangos, alvocats i fruites tropicals que han fet germinar a Sant Vicenç.

En un país tropical, aquesta producció equivaldria a la d’un microcultiu, sobre una hectàrea i mitja o dues hectàrees d’extensió. El projecte ha de repercutir positivament en Sant Vicenç de Torelló.

Les plantes de cafè no són les úniques que es veuen a la finca Castellvilar. També s’hi troba la primera explotació agrícola de nabius a Catalunya.

Alhora, s’ofereix un entorn protegit a la cabra blanca de Rasquera, que és una gran aliada per la neteja del bosc. Cada dia que passa del projecte, és un dia menys que falta per poder fer un cafè sorgit de la primera plantació cafetera del món en clima continental.

LA PREGUNTA

Considera que PSOE i Junts recomposaran la relació per restituir la majoria de la investidura?

En aquesta enquesta han votat 237 persones.