L’Hospital Universitari de Vic ha començat a instal·lar un nou aparell de ressonància magnètica que farà servir fibra òptica per reconstruir les imatges captades dels pacients. Segons informen des del CHV, això equivaldrà a major precisió i rapidesa, facilitant la realització d’una major quantitat de proves en menys temps.
El nou aparell serà d’un diàmetre més ample que l’actual, la qual cosa ha de millorar el confort de qui estigui dins la màquina, a més a més que permetrà fer proves a persones amb obesitat mòrbida. El seu software també és més modern i precís en el diagnòstic de malalties neurodegeneratives o per practicar proves que abans no es podien realitzar al centre, com les cardioressonàncies magnètiques.
El procés de substitució de l’equipament durarà dos mesos i mig, però no afectarà l’activitat de l’hospital, ja que durant aquest període es farà ús d’una ressonància magnètica mòbil (de prestacions semblants a les del futur aparell) situada a davant de Consultes Externes.
Des del Consorci Hospitalari de Vic (CHV) expliquen que, d’aquesta manera, es podrà mantenir tota l’activitat i “fins i tot els circuits normals d’accés i espera dels pacients”. La substitució de la ressonància és fruit del Pla Estratègic 2023-2026 del Consorci Hospitalari, que es marca, entre molts altres objectius, modernitzar les instal·lacions i els equips de diagnòstic per la imatge.
La ressonància ha costat 900.000 euros, però el pressupost global del projecte, incloent-hi les obres d’adequació d’espais i el lloguer de l’equip de RM mòbil, és d’uns 1,3 milions finançats amb fons europeus a través d’un pla del Ministeri de Sanitat. Segons el CHV, aquesta millora suposa un salt endavant en un “intens procés de renovació”. Fa només uns mesos ja es va substituir l’aparell més antic de TAC per un d’última generació.
{{ comment.text }}