QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS
EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Consells per fer una bona paella

És tot un art que requereix temps, paciència i una tècnica adequada.

El 9 Nou
20/08/2024
Vic

Eva Remolina / AMIC

RECOMANACIONS PER ALS INGREGIDENTS
Arròs:
L’ideal és utilitzar arròs rodó, com el bomba o el Sénia, perquè absorbeix molt bé i aguanta la cocció.

Aigua o brou:
Per a una paella més saborosa, utilitzeu brou de pollastre, peix o marisc, depenent del tipus de paella. Si cal afegir més brou o aigua a la paella s’ha de procurar que estigui sempre el líquid calent per no trencar la cocció.

Carn o peix:
Pollastre, conill, marisc (gambes, musclos, cloïsses) segons la varietat de paella.

Verdures:
Pebrot, tomàquet, fesols verds i garrofó (per l’especialitat valenciana, no cal en altres casos).

Safrà:
Essencial per donar color i aroma al plat.

Oli d’oliva i sal:
Millor si és verge extra.

CONSELLES ADDICIONALS

Utilitzeu una bona paella.

La paella necessita un foc viu al principi per sofregir els ingredients i segellar les carns. Després, un foc més suau per coure l’arròs de manera uniforme.

El sofregit és la base de la paella. Dediqueu temps a sofregir bé les verdures i les carns abans d’afegir l’aigua o el brou.

La proporció ideal és 3 parts d’aigua o brou per 1 part d’arròs.

Un cop afegit l’arròs, és important no remenar-lo. Això permet que es formi la crosta característica al fons, coneguda com a socarrat.

Dissoleu el safrà en una mica de brou calent abans d’afegir-lo a la paella per garantir una distribució uniforme del sabor i el color.

Deixeu reposar la paella uns 5 minuts després de retirar-la del foc, tapada amb un drap de cuina. Això ajuda a acabar de coure l’arròs i a intensificar els sabors.

Eviteu la ceba i l’arròs llarg. També posar massa ingredients o utilitzar caldo concentrat o en pastilles. L’excés de líquid pot fer que l’arròs quedi massa cuit i pastós.

LA PREGUNTA

Creu que s’està fent bé la gestió de la pesta porcina?