Generar un espai per reflexionar, pensar i trobar estratègies col·lectives per afrontar les actuals crisis política, econòmica, social i ambiental. Aquest és l’objectiu de l’Escola del Col·lapse, un projecte impulsat per la Comunalitat de Vic conjuntament amb l’espai El Refugi i l’Associació Terra Fèrtil.
Així doncs, s’han programat sis sessions temàtiques amb un esquema concret: la pri-mera part de la jornada serà teòrica, i es comptarà amb la veu de persones expertes en l’àmbit acadèmic que es treballi aquell dia, així com també amb actors vinculats amb el territori.
A la tarda, es faran tallers pràctics per buscar solucions als problemes o conflictes detectats.En aquest sentit, diumenge que ve, dia 26 de maig, es farà una primera sessió a l’espai El Refugi de Sentfores-la Guixa amb el títol “Davant del col·lapse”, escenaris de futur.
A les 11 del matí començarà una taula rodona amb noms com Pau Llonch, economista i membre del Seminari Taifa; Alba Hierro, coordinadora de la Fundació Emprius; Helena Majó, membre de la plataforma Per Una Plana Viva, i Mario Ríos, professor de Ciències Polítiques de la Universitat de Girona.
Després de dinar al mateix espai, començarà la part pràctica de la jornada. Situant els participants a Osona l’any 2045, es pensaran camins que poden passar en els propers anys a la comarca en l’àmbit social i ambiental, i com podríem arribar a aquesta data d’una manera ecosocial justa i democràtica.
De cara al 9 de juny es farà la sessió dedicada a l’explotació de l’aigua, i el 21 de juliol serà el torn de la crisi alimentària. Per la tardor es programaran jornades sobre energia, habitatge i cures. Per participar a les jornades cal inscripció prèvia
{{ comment.text }}