EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Creen l’Escola del Col·lapse, per analitzar escenaris de futur a Osona

S’han programat sis sessions sobre temàtiques socials i ambientals

El 9 Nou
19/05/2024
Vic

Generar un espai per reflexionar, pensar i trobar estratègies col·lectives per afrontar les actuals crisis política, econòmica, social i ambiental. Aquest és l’objectiu de l’Escola del Col·lapse, un projecte impulsat per la Comunalitat de Vic conjuntament amb l’espai El Refugi i l’Associació Terra Fèrtil.

Així doncs, s’han programat sis sessions temàtiques amb un esquema concret: la pri-mera part de la jornada serà teòrica, i es comptarà amb la veu de persones expertes en l’àmbit acadèmic que es treballi aquell dia, així com també amb actors vinculats amb el territori.

A la tarda, es faran tallers pràctics per buscar solucions als problemes o conflictes detectats.En aquest sentit, diumenge que ve, dia 26 de maig, es farà una primera sessió a l’espai El Refugi de Sentfores-la Guixa amb el títol “Davant del col·lapse”, escenaris de futur.

A les 11 del matí començarà una taula rodona amb noms com Pau Llonch, economista i membre del Seminari Taifa; Alba Hierro, coordinadora de la Fundació Emprius; Helena Majó, membre de la plataforma Per Una Plana Viva, i Mario Ríos, professor de Ciències Polítiques de la Universitat de Girona.

Després de dinar al mateix espai, començarà la part pràctica de la jornada. Situant els participants a Osona l’any 2045, es pensaran camins que poden passar en els propers anys a la comarca en l’àmbit social i ambiental, i com podríem arribar a aquesta data d’una manera ecosocial justa i democràtica.

De cara al 9 de juny es farà la sessió dedicada a l’explotació de l’aigua, i el 21 de juliol serà el torn de la crisi alimentària. Per la tardor es programaran jornades sobre energia, habitatge i cures. Per participar a les jornades cal inscripció prèvia

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

En aquesta enquesta han votat 207 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't