Sis noves escoles, totes del Ripollès, se sumen aquest 2018 al projecte “Territori educador. Ens mengem les valls”, una iniciativa que té per objectiu potenciar el consum de productes de proximitat i que impulsen l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, el Consell Comarcal del Ripollès i els ajuntaments de Sant Quirze de Besora i Sant Vicenç de Torelló.
Amb les noves incorporacions, els centres que participen del projecte s’eleven fins a 11. Tots tenen el mateix compromís: donar a conèixer els productes locals “més significatius”, entre els quals la carn de vedella, poltre, xai i cabrit; els embotits, els làctics i formatges, la trumfa de la Vall de Camprodon i la patata del bufet d’Orís.
Els alumnes de Primària treballen la cultura de l’alimentació sana, de qualitat i de proximitat amb eines específiques que s’han dissenyat per aprendre a l’aula i també amb visites directes als ramaders, agricultors i productors agroalimentaris. Igualment, s’organitzen sessions informatives adreçades a les famílies i al personal docent.
{{ comment.text }}