Sònia Colomo i Eloi Miquel han estat dos anys pedalant sense parar recorrent tot el continent americà aconseguint fites històriques en la modalitat de bikepacking. Ho han recollit en un documental, La puna màgica, que es va estrenar aquesta cap de setmana a Sant Julià amb la presència de més de 200 persones.
El ‘Torn de Tarda’ d’EL 9 TV va anar a parlar amb ells per conèixer de prop la seva experiència.
La manlleuenca Sònia Colomo i el torellonenc Eloi Miquel van decidir fa dos anys capgirar les seves vides per complir el somni de pedalar les millors rutes de muntanya del món. Amb aquests dos anys, han creuat el Canadà i els Estats Units completant el que es coneix com la “Triple Corona” de les rutes de muntanya més dures d’Amèrica del Nord; han creuat la península de Baixa Califòrnia i Mèxic, on a més van escalar les muntanyes més altes del país; han descobert la Guatemala més indígena; han recorregut tota la serralada dels Andes des de Colòmbia fins a l’Argentina passant per l’Equador, el Perú, Bolívia i Xile, i han creuat Espanya i el Marroc escalant també les muntanyes més altes de la penínsu-la i del nord de l’Àfrica.
Junts van començar el projecte Wheelprint Stories, que tenia com a objectiu principal transmetre les seves vivències de la manera més honesta, transparent i humil possible.
Van marxar el gener del 2022 i van tornar a finals del gener del 2024. De totes aquestes experiències en van triar una: “La millor perquè pel que fa a aventura va ser la més bès-tia”, apunta Colomo, per fer-ne un documental que han anomenat La Puna Màgica i que dissabte i davant de més de 250 persones van presen-tar al Saló Catalunya de Sant Julià de Vilatorta.
Es tracta de la Ruta de los Seismiles; una travessa d’autosuficiència per la punta d’Atacama que els va portar a recórrer per Llatinoamèrica més de 1.400 quilòmetres entre volcans de més de 6.000 metres d’alçada, per una de les zones més hostils, salvatges i solitàries de l’Argentina. Durant el documental, de 25 minuts de durada, s’expli-ca com Colomo i Miquel van haver de carregar 20 dies de menjar per la part nord i 11 dies per la part sud, 12 litres d’aigua cada un i combustible per poder cuinar, a més de roba, material per acampar i dormir i dispositius electrò-nics per poder-ho documen-tar.
La resposta del públic des-prés de veure el documental va ser molt bona: “Hem rebut molts missatges i estem molt emocionats”. A molts “feia dos anys que no vèiem i poder-los ensenyar i compartir una part de la nostra expe-riència va ser molt emotiu”.
L’acte va començar amb una petita entrevista als dos protagonistes que va servir per conèixer més profundament aquesta parella de ciclistes i el procés darrera d’aquesta fita. Després del documental, i en la sessió de preguntes i respostes, es van exposar experiències i inquietuds sobre el món del bikepackingi les aventures sobre rodes, així com també anècdotes. La jornada es va tancar amb un berenar.
{{ comment.text }}