El projecte “Menú LowCost” que el Seminari de Vic impulsa des de l’any 2012 en col·laboració amb el Consell Comarcal d’Osona i l’Ajuntament de Vic arriba als 5 anys de vida. La iniciativa dirigida a persones en situacions de vulnerabilitat a qui s’ofereix un menú diari per 1 euro i mig va atendre l’any passat 170 persones i va servir més de 6.000 menús al llarg del 2016.
Pasta, lluç i fruita o arròs, croquetes i iogurt. Són dos dels menús low cost que es preparen a la cuina del Seminari de Vic amb productes frescos i que consten d’un primer plat, un segon plat i postres. El servei que forma part de la xarxa alimentària de la ciutat i de la comarca d’Osona va servir l’any passat 6.273 menús per a 170 persones, un augment considerable des de l’any 2012 quan es va començar amb 15 usuaris. El menú té un cost de 3 euros però cada usuari en paga 1 euro i mig gràcies a un sistema de copagament que financen el mateix seminari, administracions com la Diputació i entitats com la Institució Puig Porret.
Els àpats estan supervisats per una dietista i tenen en compte intoleràncies alimentàries i creences culturals i religioses. Els serveis socials tant del Consell Comarcal com de l’Ajuntament de Vic són els que determinen les persones que poden ser beneficiàries d’aquest servei que des de l’any passat també té en compte les persones que tenen mobilitat reduïda.
Els aliments es lliuren envasats al buit i tenen una caducitat d’entre quatre i cinc dies. La recollida pot ser diària, setmanal o quinzenal i garanteix una discreció total.
{{ comment.text }}