Menú LowCost, ha servit 6.273 menús durant l’any 2016 a persones amb situació de vulnerabilitat i precarietat econòmica i alimentària de la comarca d’Osona. El servei té per objectiu garantir almenys un àpat equilibrat al dia.
Des de l’any passat la iniciativa també té en compte les persones que tenen mobilitat reduïda. Així, el servei lliura un menú diari per a consumir al domicili particular dels beneficiaris del projecte.
El Seminari de Vic disposa d’una infraestructura que inclou una cuina pròpia, un menjador infantil i una cafeteria. Els àpats tenen un cost de només 1,5 euros i consten d’un menú complert diari, amb un primer, un segon plat i postres. Els menús s’adapten també a les necessitats dels usuaris, sobretot pel què fa a intoleràncies alimentàries i a creences culturals i religioses.
La recollida dels àpats es realitza a través de diferents modalitats: la diària, pensada per les persones residents a Vic, o bé una sola recollida setmanal o quinzenal, opció que solen utilitzar els beneficiaris de la resta de la comarca.
Malgrat que el cost total del menú servit és de 3 euros, el projecte incorpora un sistema de copagament amb el beneficiari, qui assumeix una part de l’import per sota del preu de mercat. La resta ve finançat per altres administracions o entitats sense ànim de lucre.
Des de la implantació de la iniciativa “Menú LowCost” l’any 2012 s’ha passat dels 15 usuaris del primer any als 170 al 2016.
{{ comment.text }}